Nieuwsfeed

Evenepoel, die “perfect op schema” zit voor Giro, voor Ronde van Catalonië: “Foto van zege in regenboogtrui is grootste doel”

Drie weken na zijn eindzege in de UAE Tour keert Remco Evenepoel morgen terug in competitie in de Ronde van Catalonië. Evenepoel vertoefde de voorbije weken in Tenerife, waar hij een hoogtestage afwerkte om de vorm voor de komende Ronde van Italië bij te vijlen. “Ik ben nu tussen 90 en 95 procent, dus ik zit perfect op schema om in de Giro 100 procent te zijn.”

Krantenkoppen in België

Dit doen jaren van toeristenritjes op de rug met een olifant

Ritjes op de rug van een olifant zijn een populaire attractie voor toeristen in het zuidoosten van Azië. Maar helaas zijn die voor een olifant niet altijd even gezond. Een Thais opvangcentrum voor exotische dieren maakt dit pijnlijk duidelijk met enkele foto’s. "Olifanten zijn niet gemaakt om erop te kunnen rijden", zegt Wildlife Friends Foundation Thailand.

Lees meer »

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »

Onze reporter ter plaatse ziet een Duits dorpje volledig in shock na de moord op Luise (12): “Ze kreeg 30 messteken omdat ze verliefd was op dezelfde jongen”

De moord op Luise (12) door twee vriendinnen (12 en 13) raakt het Duitse dorpje Freudenberg, net voorbij de Belgische grens, in het diepste van zijn kern. Er heerst een ons-kent-ons-cultuur, dus iedereen kent wel iemand van de getroffen families. Een tiener die Luise kende, vertelt aan onze reporter ter plaatse dat er ruzie is ontstaan tussen de meisjes vanwege

Lees meer »

INTERVIEW. Het geheim van acteurskoppel An Miller en Filip Peeters voor 25 jaar liefde: “Wij zijn géén stabiel gezin”

In de nieuwe reeks ‘Assisen’ staan ze recht tegenover elkaar in de rechtbank. Thuis durven de meningen van acteur Filip Peeters en actrice An Miller net zo hard te botsen. Het koppel is spaarzaam met dubbelinterviews, maar wij krijgen een intieme blik op hun kwarteeuw samen. Op hun zeldzame, explosieve, maar ook nuchtere liefde. “Elk koppel kent periodes waarin er

Lees meer »

Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurgerBeweging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan

De inkt van de Nederlandse verkiezingsuitslag is nog geen week oud, maar er wordt alweer druk gespeculeerd dat de BoerBurgerBeweging bij de volgende verkiezingen opnieuw zal verdampen, ten gunste van weer een ander anti-establishmentalternatief. Met eerst Pim Fortuyn, vervolgens Geert Wilders, toen Baudet en nu BBB’s Caroline van der Plas, lijkt het inderdaad alsof het proteststokje in Nederland duchtig van

Lees meer »

чашка кофе

17:00 Veel westerse bedrijven hebben vorig jaar meteen hun verlies gepakt en hun Russische activiteiten opgedoekt. Maar lang niet iedereen. Woensdag zal blijken hoeveel koffie Douwe Egberts-moeder JDE Peet’…

Lees meer »

LIVE KV MECHELEN-ZULTE WAREGEM. Thuisploeg staat met anderhalf been in de finale, Essevee moet met tien nog minstens twee keer scoren

KV Mechelen en Zulte Waregem spelen de terugmatch van hun halve finale in de Croky Cup. Malinwa veroverde een kleine maand geleden een uitstekende uitgangspositie door met 1-2 te winnen in de Elindus Arena. Zulte Waregem moest vanavond na een halfuur met tien verder na rood voor Ciranni. Een kwartier voor tijd zette Bates Malinwa op voorsprong. Volg de match

Lees meer »

200 actievoerders bezetten kruispunt Gent na aanrijding fietser en eisen maatregelen: “Elke dag zie ik een ongeluk gebeuren”

Aan de Keizerpoort in Gent hebben actiegroepen, buurtbewoners en bezorgde ouders het kruispunt van de stadsring met de N9 bezet. Ze eisen dat de overheden meer doen om het er veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. Vorige week raakte een fietser er levensgevaarlijk gewond nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen. Zo’n 200 actievoerders willen een conflictvrij kruispunt en een

Lees meer »

De blauwbloezen

16:44 Goed betalende industriejobs. Daar pakt elke Amerikaanse president graag mee uit. Voor Joe Biden zal een goed jobrapport vandaag naadloos overgaan in een moeilijk gesprek met Commissievoorzitter Ursul…

Lees meer »