Nieuwsfeed

Ex-mollen over de ideale saboteur en hoe die te ontmaskeren: ‘De kop van de kijker wordt constant zot gemaakt’

.

Krantenkoppen in België

De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet

In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.

Lees meer »

Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in de supermarkt. Zijn onze warenhuizen gewapend?

De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij

Lees meer »

“Hij liet zich met gespreide armen en benen gewoon in het water vallen”: Organisator feest in Waagnatie vertelt hoe feestvierder in Schelde terechtkwam

Mogelijk is de 32-jarige West-Vlaming die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Schelde belandde na een feestje in de Waagnatie bewust zelf in het water gesprongen. Dat vertelt de organisator van het feest dat die avond bezig was. Volgens diezelfde organisator is de situatie aan de kaaien al jarenlang veel te onveilig en moet er dringend een

Lees meer »

Haar nominatie leek doorgestoken kaart: wie is Andrea Riseborough, veelbesproken kanshebber voor een Oscarbeeldje?

De meest opvallende Oscarkandidate dit jaar? Niet sterren als Cate Blanchett of Michelle Yeoh, maar wel Andrea Riseborough (41). ‘Andrea wie?’ horen we u zeggen. De actrice – voor velen een nobele onbekende – werd uit het niets genomineerd voor ‘Beste actrice’. Zo onverwacht dat de organisatie van de Academy Awards zelfs een officieel onderzoek begon naar haar campagne. Wat

Lees meer »

Langetermijncontracten moeten prijzen op Europese elektriciteitsmarkt stabieler maken

De Europese Commissie heeft haar voorstel voor een hervorming van de elektriciteitsmarkt klaar. Consumenten en bedrijven zullen op meer prijsstabiliteit kunnen rekenen, terwijl investeringen in hernieuwbare energie zullen worden aangemoedigd. De Commissie kiest niet voor een loskoppeling van de elektriciteits- en de gasmarkt, maar zet volop in op langetermijncontracten waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de overheid.

Lees meer »

15 procent van de Belgen heeft ooit last van nierstenen: hoe kan je ze vermijden? “Veel water drinken en minder zout eten is niet genoeg”

Vandaag, op 9 maart, is het Wereld Nieren Dag. Niet onbelangrijk, want steeds meer patiënten belanden met nierstenen in het ziekenhuis tegenover vroeger. “15 tot 17 procent van de Belgen heeft er last van, en dat cijfer gaat in stijgende lijn”, vertelt nefroloog An Deman. “Nochtans kan 75 procent van de nierstenen vermeden worden via voeding”, vult uroloog Anthony Van

Lees meer »

In welke supermarkt verdien je het meest?

De supermarktsector beleeft woelige tijden. Waar Delhaize zich sinds enkele weken in het oog van de storm bevindt, brengt Colruyt Group de werknemers van OKay Compact dan weer over in een gunstiger paritair comité. Maar in welke supermarkt verdien je nu het meest? En wat met de arbeidsvoorwaarden? Om het overzicht in kaart te brengen klopte Jobat.be aan bij Kristel

Lees meer »