Nieuwsfeed

Expert over Poetins bezoek aan bezet Marioepol: “Toeval, maar dit komt over als serieuze middelvinger naar het Westen”

Nog nooit kwam hij zo dicht bij het front. Vladimir Poetin heeft volgens Russische media een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette havenstad Marioepol. Zaterdag ging hij ook langs op de Krim om de negende ‘verjaardag’ van de annexatie te vieren. En dat één dag nadat het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde. “De timing is waarschijnlijk toeval, maar het is toch een serieuze middelvinger naar het Westen”, vindt luitenant-kolonel Tom Simoens.

Krantenkoppen in België

DE INSIDER. Hoe veilig is de virusbunker? “Hier laten mensen zich vrijwillig inspuiten met tbc, covid of malaria”

Nul contact met de buitenwereld. Een koffie bestel je via de intercom. En als het brandt, moet je eerst een marsmannetjespak aan. Welkom in Vaccinopolis, het gloednieuwe onderzoekscomplex van UAntwerpen, waar proefkonijnen zich vrijwillig met virus laten besmetten om vaccins te testen. Onze reporter Anton Goegebeur is een van die vrijwilligers, en brengt in onze actuapodcast De Insider verslag uit

Lees meer »

“Dringend bericht. Er was een aanval”: Russen krijgen valse waarschuwing voor nucleaire raketaanval te zien op tv

Donderdagavond kregen heel wat Russen op hun beeldscherm plots de waarschuwing te zien dat er een nucleaire raketaanval gepleegd was op Rusland. De valse waarschuwing werd de wereld ingestuurd door hackers die de Russische staatsmedia, zowel tv als radio, hadden overgenomen. In het bericht werd verteld dat mensen zich naar schuilkelders moesten begeven, jodiumpillen moesten innemen en gasmaskers moesten dragen.

Lees meer »

Britse ex-premier Boris Johnson erkent fouten coronafeestjes

De Britse ex-premier Boris Johnson erkent min of meer dat hij het Britse parlement heeft misleid toen hij destijds zei dat coronaregels in zijn kantoor en ambtswoning volledig werden nageleefd. Maar hij verwerpt de aantijging dat hij het Lagerhuis “opzettelijk of roekeloos” verkeerd heeft geïnformeerd. Daar zou geen enkel bewijs voor zijn.

Lees meer »

Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en vindt niet één, maar twee toppers: “Voor 1,21 euro maak je zelf geen betere”

Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, – met of zonder grote stukken appel – maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken.

Lees meer »

LIVE VILLARREAL-ANDERLECHT. Paars-wit wellicht met zelfde elf als in heenmatch: Refaelov en Raman in basis verwacht – Marc Coucke tekent present mét sjaal

Anderlecht gaat in Spanje op zoek naar een absolute stunt. In het Estadio de la Ceramica wil paars-wit zich tegen Villarreal plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. CEO Sports Jesper Fredberg gelooft alvast in een stunt: “We willen die kwartfinale. We zullen all-in gaan.” De heenmatch in Brussel eindigde op 1-1. Op deze pagina zit u goed voor

Lees meer »