Nieuwsfeed

Financial Times: “UBS wil Credit Suisse voor 1 miljard dollar overnemen”

UBS heeft volgens de Financial Times aangeboden Credit Suisse voor een bedrag tot 1 miljard dollar over te nemen. Daartoe zijn de Zwitserse autoriteiten van plan wetten te wijzigen om de stemming van de aandeelhouders over de transactie te omzeilen. Zwitserland zelf overweegt een volledige of gedeeltelijk nationalisatie van het geplaagde Credit Suisse. Dat zou de enige andere haalbare optie zijn, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Krantenkoppen in België

Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

De Metropolitan Police, het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door

Lees meer »

Een op de vier wereldburgers zal in 2035 obees zijn

Ruim de helft van de wereldbevolking zal in 2035 te zwaar of zelfs obees zijn. Dat blijkt vandaag uit de Atlas 2023 van de World Obesity Federation. Een op de vier wereldburgers, bijna 2 miljard mensen, zal over twaalf jaar aan obesitas lijden. Obesitas onder kinderen zal ook sterker toenemen dan bij volwassenen.

Lees meer »

Zorg en Gezondheid bekijkt of wzc Prinsenhof onder verhoogd toezicht moet worden geplaatst

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bestudeert of het woonzorgcentrum (wzc) Prinsenhof in Brugge onder verhoogd toezicht moet worden geplaatst. Die procedure was eerder al opgestart op basis van inspectieverslagen, maar na de publicatie van een artikel in Het Laatste Nieuws wordt de directie nog om een bijkomende uitleg gevraagd. Dat heeft Joris Moonens, woordvoerder van het agentschap, donderdag meegedeeld.

Lees meer »

Bpost ziet bedrijfswinst in 2023 verder dalen

Bpost is erin geslaagd over de lat te springen die het postbedrijf zelf had gelegd voor zijn bedrijfswinst in 2022. De lat lag op 265 miljoen euro en het werd 278,5 miljoen euro, een daling met 20,3 procent tegenover 2021. Dit jaar verwacht het bedrijf nog minder winst, zo heeft het zelf gezegd tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Stakingsacties op 10 maart ook voelbaar in gevangenissen

Ook in de gevangenissen zal de staking bij de openbare diensten op vrijdag 10 maart voelbaar zijn. Dat is vernomen van Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen. De staking kadert in een breder vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en -bezetting van de overheidsdiensten en de pensioenplannen van de regering.

Lees meer »