Nieuwsfeed

Franse tieners (16 & 14) rijden met gestolen auto 220 kilometer per uur over snelweg, politie kan hen pas diep in Nederland stoppen

Na een achtervolging dwars door Brabant heeft de Nederlandse politie in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige en 14-jarige jongen aangehouden die in een gestolen Franse auto reden. De politie meldt dat er tijdens de achtervolging een snelheid van 220 kilometer per uur werd gehaald.

Krantenkoppen in België

Rusland produceert minder olie tot eind juni

Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Rechtse partij probeert met motie van wantrouwen Spaanse premier Pedro Sanchez ten val brengen

In het Spaans parlement is dinsdag het debat van start gegaan over een motie van wantrouwen die Vox had ingediend tegen de linkse premier Pedro Sanchez. Opvallend is dat de rechts-populistische partij op die manier een 89-jarige ex-communist in het zadel probeert te helpen. De verwachting is evenwel dat de regering-Sanchez de vertrouwensstemming, die normaal gezien woensdag plaatsvindt, zal overleven.

Lees meer »

Hij kreeg al 50.000 euro aan dwangsommen toegewezen, nu wordt Maxime zélf aangeklaagd: “Niets verkeerd gedaan”

Maxime Ceragioli voert een hevige strijd voor de rechtbank tegen transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas. Volgens Ceragioli veroorzaakt het bedrijf geluidsoverlast en daarvoor kreeg hij al gelijk voor de rechtbank met tienduizenden euro’s aan dwangsommen voor het bedrijf tot gevolg. Woensdag moest hij echter zélf voor de rechter verschijnen. “Ik heb niets verkeerd gedaan.”

Lees meer »

Hoe goed is jouw Oost-Vlaams? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »