Nieuwsfeed

Fungi zijn hip, en daar kan de wereld alleen maar beter van worden: ‘Zwammen bieden een totaal nieuwe kijk op recyclage’

.

Krantenkoppen in België

Moeder British Airways koopt Spaanse maatschappij Air Europa

Het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus koopt de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa. International Airlines Group (IAG), zoals de holding heet, heeft daar 400 miljoen euro voor over. Het luchtvaartconcern had sinds augustus al een belang van 20 procent in Air Europa. Dat kreeg het in handen door een lening om te zetten in aandelen. Maar nu

Lees meer »

Nigeriaanse bende doet zich voor als Amerikaanse militair en licht oudere vrouwen op voor bijna 2 miljoen euro: “Ik was te beschaamd om het te vertellen”

Twaalf bendeleden, acht oudere dames, twee miljoen verloren euro’s en één denkbeeldige Amerikaanse militair. Dat zijn de ingrediënten van een hallucinante ‘vriendschapsfraudezaak’ die donderdag werd gepleit in de Gentse rechtbank. Opmerkelijk: twee van de slachtoffers, die samen bijna een half miljoen euro overmaakten aan de bende, worden er zelf van verdacht deel uit te maken van de bende. “Ik ben

Lees meer »

Mama van Sven Ornelis probeert hem live op radio te ontmaskeren: “Jij bent Champignon in ‘The Masked Singer’”

“Ik denk dat jij onder een masker zit, dat ‘Champignon’ke’”, zo probeerde mama Anny haar zoon Sven Ornelis vanmorgen rechtstreeks op de radio te ontmaskeren. Zijn ouders zijn ervan overtuigd dat hij meedoet aan ‘The Masked Singer’. De hele week slaapt Anke Buckinx elke avond bij een andere bekende Vlaming. Als laatsten waren de ouders van Sven aan de beurt.

Lees meer »

Krijgen kinderen van BV’s meer kansen in de Vlaamse showbizz? “Dat het soms fout afloopt, ligt vaak ook aan te opportunistische tv- bazen”

De voorbije weken kwam ‘De Vermeires’ een paar keer onder vuur te liggen. Ook tv-columnisten lieten niet na om hun licht te laten schijnen over Jacques Vermeire (71) en zijn gezin. Eén iemand wordt daarbij extra onder de loep genomen: dochter Julie Vermeire (24). Want Jacques verbergt het niet, hij wil met deze docusoap vooral de tv-loopbaan van zijn dochter

Lees meer »

Michel Wuyts en Jan Bakelants, het commentaarduo van Milaan-Sanremo: “Het mag al eens ‘frotten’, zolang je mij geen onnozelaar noemt”

Michel Wuyts (66) had gemakkelijk de vader van Jan Bakelants (37) kunnen zijn. Zaterdag zitten ze samen in de commentaarcabine van Milaan-Sanremo (live op VTM). Bakelants, het groentje en Wuyts, de ervaren rot. “Toch zal ik meer van Jan leren dan omgekeerd. Hij kent alle ins en outs van het peloton, hij is maandag nog met Van Aert gaan fietsen.”

Lees meer »

Toerist in Bali om het leven gekomen toen hij poseerde voor foto

Op Nusa Penida, een eiland bij het Indonesische Bali, is een Indiase toerist om het leven gekomen. De man poseerde voor een foto, maar gleed uit, viel van een klif en viel 40 meter lager neer. Dat meldt de krant Jakarta Post vrijdag op gezag van de plaatselijke reddingsdiensten. Het ongeluk zou vorig weekend plaatsgevonden hebben.

Lees meer »

PVDA hekelt TikTok-verbod: “Is spionage wel acceptabel als het door de VS wordt gedaan?”

De verschillende overheden in ons land hebben deze week TikTok in de ban geslagen. Alle overheidsdiensten, gemeenten en ministers gaan TikTok – tijdelijk – van hun werktelefoon en -computer moeten verwijderen. Oppositiepartij PVDA hekelt het TikTok-verbod en spreekt van “twee maten en twee gewichten”. “Is spionage wel acceptabel als het door de VS wordt gedaan?”, reageert voorzitter Raoul Hedebouw.

Lees meer »

Eén van onze snelste loopsters ooit moet taarten verkopen om op Olympische Spelen van Parijs te raken: “Ik hoop er zeker 2.000 van de hand te doen”

De trieste realiteit van een topsportster. Om in optimale conditie aan de Olympische marathon van Parijs te verschijnen, moet de 29-jarige Hanne Verbruggen… taarten verkopen. En dat terwijl de lerares natuurwetenschappen zich al kwalificeerde en vorig jaar zelfs nog fraai 8ste werd op het EK in München. Wat loopt er dan nog mis? “Voor de Spelen van 2021 heb ik

Lees meer »

LIVE BARCELONA-REAL (zo, 21u). Relatie verzuurder dan ooit door schandaal, traditioneel voorzittersdiner afgelast

El Clásico. FC Barcelona krijgt zondagavond het bezoek van Real Madrid. De Catalaanse leider kan zijn voorsprong tot 12 punten vergroten. Ondertussen is de relatie tussen beide clubs verzuurder dan ooit. Dat door de zaak-Negreira – de hetze rond de dubieuze miljoenenbetalingen van Barça aan een ex-hoge pief van het Spaanse scheidsrechterscomité. Het traditioneel voorzittersdiner voor de wedstrijd is alvast

Lees meer »

Jambon (N-VA) geeft toe dat hij was geschrokken van felle uithaal Crevits (CD&V) tijdens stikstofdebat: “Had ik niet zien aankomen”

“In onze regeringsploeg zijn er geen wonden geslagen”, aldus Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Hij is ervan overtuigd dat zijn regering nu verder “knopen kan doorhakken”. De minister-president geeft wel toe dat hij geschrokken was van de felle tussenkomst van viceminister-president Hilde Crevits (CD&V). “Die had ik niet zien aankomen”, aldus Jambon, “maar ik ben geen rancuneus man”.

Lees meer »