Nieuwsfeed

Gent wil met lockers parkeerchaos steps en plooifietsen vermijden

De stad Gent gaat speciale lockers voorzien waarin mensen tijdelijke een step of plooifiets kunnen opbergen. Het project wordt eerst uitgerold aan het nieuwe stadskantoor aan Gent-Zuid. Daar zorgen slecht geparkeerde steps en plooifietsen nu soms voor wanorde.

Krantenkoppen in België

Italiaanse regering wil vlees uit het lab verbieden

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende “kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie”.

Lees meer »

Tuin- en landschapsarchitect leert ons voedselbossen ontwerpen: “Waarom jaarlijks spitten en eenjarige planten bemesten als je een boom kan planten waar je kleinkinderen nog van zullen eten?”

Hij leerde ons het gazon niet te maaien en de herfstbladeren te laten liggen. Tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger (29) wil ons nu leren een eigen voedselbos aanleggen. Omdat zo’n voedselbos landbouw met natuur verzoent, de klimaatverandering en de impact ervan verzacht én de ecosystemen herstelt. En ja, dat lukt ook in jouw bescheiden (stads)tuin.

Lees meer »

280 banen op de tocht bij centrale diensten Delhaize

De vakbonden bij supermarktketen Delhaize blijven de acties van het personeel ondersteunen. Dat hebben de bonden volgens vakbondsman Frank Convents (ACV Puls) dinsdagavond in gemeenschappelijk front beslist, nadat eerder op de dag overleg met de directie snel afgelopen was. Bij de centrale diensten staan volgens de bonden 280 banen op de tocht.

Lees meer »

Slangen op maandag. CD&V omarmt het succes van de BoerBurgerBeweging. Maar dat die partij kiezers van Vlaams Belang verleidt? Begin er maar aan

De inkt van de Nederlandse verkiezingsuitslag is nog geen week oud, maar er wordt alweer druk gespeculeerd dat de BoerBurgerBeweging bij de volgende verkiezingen opnieuw zal verdampen, ten gunste van weer een ander anti-establishmentalternatief. Met eerst Pim Fortuyn, vervolgens Geert Wilders, toen Baudet en nu BBB’s Caroline van der Plas, lijkt het inderdaad alsof het proteststokje in Nederland duchtig van

Lees meer »

Ook 3 jaar na de lockdown beperkt bezoek in kraamkliniek: “Er viel een enorme rust over de kersverse mama’s”

Dag op dag 3 jaar geleden ging ons land in lockdown door corona. In de materniteiten mocht – behalve de vader – niemand meer op bezoek komen. Die beperkte bezoekregeling werd overwegend positief ervaren door de kersverse ouders en zorgverleners. Daardoor is de bezoekregeling in de meeste Vlaamse materniteiten, waaronder ook in AZ Monica in Antwerpen, ook nu nog altijd

Lees meer »