Nieuwsfeed

Grey Sloan Memorial loopt stilaan leeg: Kelly McCreary vertrekt na negen seizoenen bij ‘Grey’s Anatomy’

Kelly McCreary (41) stapt na negen seizoenen op bij ‘Grey’s Anatomy’. De actrice, die cardioloog Maggie Pierce speelt, zal na de negentiende reeks niet terugkeren. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. “Heel hard bedankt. Het was een gigantisch avontuur.”

Krantenkoppen in België

Koning Charles charmeert Duitsers met zijn Britse humor (in het Duits)

De Britse koning Charles heeft woensdag zijn beste Duits bovengehaald tijdens een toespraak in het Bellevue Palace in Berlijn. De koning en zijn echtgenote, koningin-gemalin Camilla, waren uitgenodigd op een staatsbanket georganiseerd door de Duitse president Frank-Walter Steinmeier. Hij maakte verschillende grappen en prees de band tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.  

Lees meer »

Jager die lichaam Jürgen Conings vond, moet zich voor rechtbank verantwoorden

De jager die de voortvluchtige militair Jürgen Conings twee jaar geleden in het Dilserbos, in Dilsen-Stokkem, moet zich op 6 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken tegen de wapenwetgeving, het verkopen van videobeelden die hij maakte toen hij Conings vond en onder meer een geval van verkeersagressie. Zo berichten Het Belang van Limburg dinsdag en het Nieuwsblad.

Lees meer »

KIJK. “Asjeblief, zet je camera uit.” Dronken politiechef denkt schade te beperken nadat hij betrapt wordt, maar die poging breekt hem zuur op

Op bovenstaande beelden uit de Amerikaanse staat Oklahoma is te zien hoe een agent een bestuurder aan de kant zet, nadat die met zijn wagen over de weg slingert. Tijdens de controle blijkt dat het om de chef van de plaatselijke politiezone gaat. De politiechef beseft meteen de ernst van de situatie en misbruikt zijn macht om imagoschade te beperken.

Lees meer »

Nemen mannen vaker risico’s met geld dan vrouwen?

Iedereen moet wel eens financiële beslissingen nemen zonder dat alle informatie voorhanden is. Omdat je op dat moment geen goed beeld hebt van de situatie en het mogelijke rendement, ben je doorgaans voorzichtig. Of… toch niet? Volgens een Amerikaans onderzoek kan je mannen immers makkelijker overtuigen om geld te investeren zonder de kans op winst of verlies duidelijk te maken.

Lees meer »

“Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jumbo-Visma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei

Omloop (Van Baarle), Kuurne (Benoot), Harelbeke (Van Aert), Wevelgem (Laporte). Nooit won één ploeg die vier kasseiklassiekers in hetzelfde seizoen. Jumbo-Visma deed het met vier verschillende renners. De slogan ‘Samen winnen’ weerklonk nooit luider, zeker als de kopman een topkoers gunt aan een helper. Het is de overtreffende trap van ‘Vincere Insieme’ uit de tijd van Mapei. Waarom is dat

Lees meer »

Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 50-tal asielzoekers neemt intrek in toekomstig crisiscentrum van overheid in Brussel

Een vijftigtal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. Het gaat om de mensen die vrijdag werden weggestuurd uit de leegstaande gebouwen op de Havenlaan. “De opvangcrisis is ook een nationale crisis”, klinkt het ter plaatse. “We hopen dat de overheid eindelijk de ernst inziet van de problematiek, en een permanente

Lees meer »

Varkensasiel in Diest voert opnamestop in

Varkensasiel Forrest & Friends in Kaggevinne (Diest) neemt voorlopig geen extra dieren meer aan. “Wij hebben onze maximumcapaciteit bereikt”, zegt Jo Dirix van het asiel. "Er zijn gewoon te veel dieren waar niemand meer naar wil kijken."

Lees meer »