Nieuwsfeed

Grootste bank van Zwitserland (UBS) is bereid om noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar

UBS, de grootste bank van Zwitserland, is bereid om haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar (bijna 1 miljard euro). Credit Suisse zit in lastige papier sinds het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken. De Zwitserse regering ziet een overname door UBS als "de enige optie" om de rust op de aandelenbeurzen terug te laten keren. Indien een overname toch niet zou lukken, overweegt Zwitserland de bank volledig of gedeeltelijk te nationaliseren.

Krantenkoppen in België

KIJK. Russische staatstelevisie richt pijlen op “onhygiënische Fransen”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »

Klok tikt voor verlenging kernreactoren, waarschuwt Elia-topman: “Denk je dat bedrijven nog investeren in een land waar niet gegarandeerd is dat het licht aanblijft?”

Als er niet snel knopen worden doorgehakt in de dossiers rond hoogspanningslijn Ventilus en de verlenging van de twee jongste kernreactoren Doel 4 en Tihange 3, zet ons land z’n toekomstige welvaart op het spel. Dat zegt Chris Peeters, CEO van hoogspanningsnetbeheerder Elia. “De huidige deal met Engie biedt onvoldoende garantie met het oog op bevoorradingszekerheid.”

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »

Bemiddelaar loopt zich al warm om conflict bij Delhaize op te lossen, maar vakbonden zijn kritisch: “Vraag is of directie wel wíl onderhandelen”

Het is weer D-Day voor Delhaize en de vakbonden. De twee zitten dinsdag al voor de derde keer samen in een poging het sociaal conflict dat nu al weken aansleept op te lossen. Aangezien een oplossing nog steeds ver weg is, is de kans heel groot dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) een sociaal bemiddelaar aanstelt. Die zou zich

Lees meer »

Oosterweelverbinding en overkappingen Antwerpse ring onbetaalbaar volgens Rekenhof, Toekomstverbond niet ongerust

Volgens de partij Groen heeft het Rekenhof opnieuw een vernietigend rapport geschreven over de financiering van het hele Oosterweelproject. Het is niet zeker dat de Vlaamse overheid genoeg geld zal vinden, zeker voor de overkappingen van de Antwerpse ring, het haventracé in het noorden en de alternatieven voor het gebruik van de auto. Het Toekomstverbond, waarin de burgerbewegingen zitten die

Lees meer »

België draagt veldhospitaal in rampgebied over aan Turkije

In de loop van volgende week neemt Turkije de regie in handen van het veldhospitaal in Kirikhan, dat ons land ter plaatse stuurde om slachtoffers van de zware aardbevingen te verzorgen. Er zijn immers opnieuw voldoende Turkse dokters en verpleegkundigen beschikbaar. De overdracht zal evenwel geleidelijk gebeuren, tot wanneer het bestaande ziekenhuis in Kirikhan opnieuw volledig operationeel is, meldt minister

Lees meer »

Iconisch Flatiron Building in New York voor 190 miljoen dollar geveild

Het historische Flatiron Building in New York is woensdag geveild voor een bedrag van 190 miljoen dollar (174,6 miljoen euro). Ondernemer Jacob Garlick wordt met zijn investeringsbedrijf de nieuwe eigenaar van het gebouw, dat zich bevindt op de kruising van Broadway met Fifth Avenue, in het Flatiron District in Manhattan. “Al sinds mijn veertiende droom ik ervan eigenaar te worden

Lees meer »