Nieuwsfeed

Gwyneth Paltrow weerlegt kritiek op haar eetgewoonten: “Ik eet meer dan alleen maar bouillon”

Gwyneth Paltrow (50) ligt nog maar eens onder vuur. Nadat de ‘Goop’-oprichter in de podcast ‘The Art of Being Well’ deelde wat ze op een dag eet, beschuldigden fans en diëtisten haar van het “verheerlijken van eetstoornissen”. De actrice weerlegt de kritiek nu op haar sociale media.

Krantenkoppen in België

Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Een stiekem overleg, een akkoordje tussen oud-partijgenoten en een minister die zijn sjaal aantrekt en vertrekt: dit was het stikstofweekend van Jan Jambon (N-VA). “We kunnen CD&V er toch uit duwen?”

Het begon vrijdag, met 2.800 boze boren met hun tractor in Brussel. Het eindigde zondagnacht, met Hilde Crevits die zich openlijk afvroeg of er voor CD&V nog plaats was in de Vlaamse regering. “Dat ze het dan zeggen als ze ons eruit willen”, zei ze kort voor middernacht. Toen al was duidelijk dat minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn stikstofakkoord niet

Lees meer »

Vlaamse werkloosheid stijgt voor de vierde maand op rij

Het aantal werklozen in Vlaanderen is in februari – voor de vierde maand op rij – gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Het aantal mensen in Wallonië dat een werkloosheidsuitkering krijgt, is in februari met 1,1 procent gedaald in vergelijking met februari vorig jaar, maar het werkloosheidspercentage is op jaarbasis wel met 1,2 procentpunten toegenomen en

Lees meer »

Goede barista met een kleine Fortnite-verslaving: “speelvogel” Mathieu van der Poel kan zondag het record van Boonen en co in Vlaanderens Mooiste evenaren

De 28-jarige Nederlander Mathieu van der Poel doet zondag, als een van de topfavorieten, een gooi naar zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen. Hij kan daarmee het record evenaren van grote kampioenen als Tom Boonen, Fabian Cancellara en Johan Museeuw. Wielercommentatoren José De Cauwer en Christophe Vandegoor volgen het fenomeen Van der Poel al van bij de jeugd

Lees meer »

“Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankrekening kijkt…”: Erik Clarys over het Nederlandse fenomeen

Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike’ een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot

Lees meer »

Zoon van Gina (X-Session) bouwt aan grote filmcarrière in Engeland: “Hij werkt ondertussen in Londen voor Steven Spielberg”

Op haar 52ste maakt Gina Brondeel haar debuut als musicalactrice in de bewerking van ‘Pocahontas’. Dat het verhaal als musical in het theater wordt gebracht is eveneens een wereldprimeur. Gina is natuurlijk vooral bekend van X-session, die groep die ze vormde met Gene Thomas. Gina heeft intussen een volwassen zoon die ook in de media werkt, maar wel in Londen.

Lees meer »

“Hij heeft schrik om slaag te krijgen van medegevangene in celwagen”: landbouwer (44) die beide dochtertjes verstikte, verschijnt niet op proces

Chris Vanhaverbeke, de Waardamse landbouwer die in de cel zit voor de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5), kwam maandagochtend niet opdagen in de Brugse strafrechtbank. “Uit schrik om klop te krijgen in de celwagen”, stelt zijn advocaat. “Hij voelt zich ook depressief.” De strafzaak, waarin Vanhaverbeke zich moet verantwoorden voor slagen en verkrachting ten aanzien van

Lees meer »

Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het

Lees meer »