Nieuwsfeed

“Here’s to you Vincent Kompany”: wanneer een heel stadion de naam van de rivaliserende coach scandeert

“Here’s to you Vincent Kompany, City loves you more than you will know.” De terugkeer van de Prins was er één door de grote poort. Wees gerust: Kompany is er nóg groter dan zijn standbeeld doet vermoeden. In Manchester doen ze aan monumentenzorg, en wij waren getuige op de eerste rij.

Krantenkoppen in België

Familie en vrienden komen samen voor Sourour, die overleed in Brusselse cel: “We willen duidelijkheid en gerechtheid”

Enkele honderden mensen zijn zaterdagnamiddag bijeengekomen op het Brusselse Poelaertplein om duidelijkheid en gerechtigheid te vragen over de dood van Sourour Abouda. Die 46-jarige Brusselse vrouw kwam op 12 januari om het leven in een cel van de Brusselse politie. Volgens het Brusselse parket zou het om een zelfdoding gaan, maar aan die versie hechten de manifestanten geen geloof: “We

Lees meer »

Je hond of kat verzekeren: hoeveel kost dat? En zitten er addertjes onder het gras? “Sommige aangeboren ziektes worden niet gedekt”

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

Canadese tiener doodt twee agenten nadat hij zijn eigen moeder neerschiet

Een 16-jarige tiener in Canada heeft zijn moeder neergeschoten en vervolgens twee politieagenten vermoord. Daarna beroofde hij ook zichzelf van het leven. De moeder werd met levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hoofdinspecteur Dale McFee identificeerde de overleden agenten als Travis Jordan (35) die acht jaar bij het korps van Edmonton werkte, en Brett Ryan (30) die al vijf jaar

Lees meer »

Wapenhandelaar gewond na overval in Kalmthout

In Kalmthout, in het noorden van de provincie Antwerpen, is donderdagavond een overval gepleegd op een wapenhandel. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens. De daders bedreigden de uitbater, die ook lichtgewond raakte, en gingen er na een schermutseling vandoor, al dan niet met een buit.

Lees meer »

Noodoplossing van Credit Suisse zorgt eerst voor grote onrust, maar dan volgt herstel: “Als wantrouwen toeslaat, is geen enkele bank veilig”

De deal die Credit Suisse laat opgaan in UBS leidde maandagochtend tot verdere onrust op de financiële markten. Tegen de middag was de shock echter verteerd en maakten de meeste banken hun verlies weer goed. Is het lont daarmee uit het financiële kruitvat? “Deze zenuwachtigheid kan de economische groei serieus stokken in de wielen steken”, zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom

Lees meer »

“Onderhoud van je auto stel je best niet uit”: de beste manieren om geld te besparen bij garages (en de valkuilen te vermijden)

Dat zowat alles in recordtempo duurder is geworden, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Ook het onderhoud van je auto is een vervelende terugkomende uitgave die – afhankelijk van de kilometerstand en het automerk – soms fors kan oplopen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn tipt vier dingen die je kan doen om te besparen én wat de addertjes zijn.

Lees meer »

Patiënten met borstkanker hebben 30 procent meer kans om te sterven als ze naar een niet-erkende borstkliniek gaan

Patiënten die een diagnose van borstkanker krijgen, hebben 30 procent meer kans om binnen de vijf jaar na de diagnose te sterven aan borstkanker als ze zich laten behandelen in een niet-erkend centrum voor borstkanker, in vergelijking met vrouwen die zich laten behandelen in een borstkliniek die wél erkend is. Dat blijkt uit een grote studie van het Federaal Kenniscentrum

Lees meer »

Gent kan 50-tal extra asielzoekers opnemen, geen tweede asielponton

De stad Gent zal geen bijkomend asielponton voorzien in de haven. Er komt mogelijk wel een lichte uitbreiding van de bestaande Reno-boot én het lokaal opvanginitiatief in de stad, samen goed voor een 50-tal extra plaatsen voor asielzoekers. De federale regering is op zoek naar extra opvang om de aanhoudende asielcrisis op te vangen en keek onder meer naar de

Lees meer »

Investeren in vastgoed: kies je best een appartement of huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

Zo’n 20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan

Lees meer »

Steden en gemeenten vragen minister Verlinden (CD&V) om meer slagkracht om zelf criminaliteit te kunnen bestrijden

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) is niet tevreden met het wetsontwerp "bestuurlijke handhaving" van de federale overheid en zal haar bezorgdheden vandaag verduidelijken tijdens een overleg met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De overheid wil de burgemeesters meer handvaten geven om criminaliteit aan te pakken, maar volgens de VVSG worden de positieve elementen uit het

Lees meer »

RECENSIE. ‘Swarm’: “Door Billie Eilish als creepy cultleidster zouden we bijna de passage van Paris Jackson als praatzieke stripper vergeten”

Na de Emmy-winnende reeks ‘Atlanta’ wilde bedenker en hoofdrolspeler Donald Glover koste wat het kost een show maken over een vrouwelijke superfan die geobsedeerd is door een popster. En guess what? Zijn reeks over de obsessieve aard van superfans (beter bekend als ‘stans’) online, heeft nu zelf het internet in z’n greep. Geen verrassing aangezien de reeks onder meer Billie

Lees meer »