Nieuwsfeed

Hoe Van der Poel met snelste beklimming van Poggio ooit het voorbeeld van ‘papi’ Poulidor volgde

Dag op dag 62 jaar na ‘papi’ Raymond Poulidor schreef ook kleinzoon Mathieu van der Poel gisteren Milaan-Sanremo op zijn naam. En de Nederlander deed dat net als zijn grootvader met een aanval op de Poggio – MVDP zette er zelfs de snelste klimtijd ooit neer.

Krantenkoppen in België

Gwyneth Paltrow kwaad om alle media-aandacht in rechtszaak omtrent ski- en vluchtmisdrijf, radioloog sluit uit dat slachtoffer op de actrice gebotst is

Het proces tegen Gwyneth Paltrow (50) is volop aan de gang. De actrice zou in 2016 een skiongeval hebben veroorzaakt, waarbij Terry Sanderson, de man tegen wie ze botste, zwaargewond raakte. Afgelopen woensdag, tijdens de tweede dag van het proces, nam radioloog Wendell Gibby het woord. Volgens de man is het onwaarschijnlijk dat Sanderson tegen Paltrow gebotst is.

Lees meer »

Hoe goed is jouw Oost-Vlaams? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Corona kan ook opgespoord worden met zakdoeken

Papieren zakdoeken kunnen volgens een nieuwe studie van de KU Leuven de invasieve neuswissers om Covid-19 te traceren bij kwetsbare groepen vervangen. “Zelfs sequencen en dus zoeken naar varianten kan gewoon door iemand zijn neus te laten snuiten”, zegt Elke Wollants die mee aan het onderzoek werkte.

Lees meer »

“Spookleden” verdeelt Open VLD-afdeling Brussel-Stad

Het botert niet binnen de Open VLD-afdeling van de Stad Brussel. De voorzitter van de lokale afdeling, Freddy Neyts, heeft enkele maanden geleden een klacht ingediend bij het nationale partijbestuur omdat andere bestuursleden "spookleden" zouden hebben toegevoegd om zo de interne bestuursverkiezingen te beïnvloeden. De zaak werd voorgelegd bij de nationale partij, maar die volgde de beweringen van Neyts niet.

Lees meer »

“Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankrekening kijkt…”: Erik Clarys over het Nederlandse fenomeen

Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike’ een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot

Lees meer »

“Ik had één voorwaarde: mijn mannelijkheid niet weg plakken”: Kürt Rogiers onherkenbaar als dragqueen op Schlagerfestival

Opzichtiger dan het zilveren paillettenkostuum van De Romeo’s, straffer dan Stan Van Samang tussen de polonaises. Het Schlagerfestival spreekt dit weekend over één act: mevrouw Kürt Rogiers (52). Met een paar – grote – valse borsten en een choreografie op hakken van maar liefst tien centimeter sloeg hij het publiek met verstomming. Kürt Rogiers doet de intense voorbereiding uit de

Lees meer »

KIJK. Ploegmaat Evenepoel ziet af in wiel van de wereldkampioen: “Dit moest een rustige rit worden”

Geen Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico voor Remco Evenepoel, wel opnieuw een Spaanse stage op en rond de Teide ter voorbereiding van de Giro. Dat zal Fausta Masnada geweten hebben. De Italiaanse ploegmaat van de wereldkampioen bij Soudal Quick-Step postte op zijn Instagram een beeld van wat gisteren een “rustige training” beloofde te worden. Alleen maar om op een volgend shot te

Lees meer »