Nieuwsfeed

Hypnose: kwakzalverij of een echte remedie tegen heel wat kwaaltjes? “Als je in iemands onderbewuste rommelt, kun je ook schade aanrichten”

Pijnbestrijding, stoppen met roken, het beheersen van angsten… Hypnose wordt steeds meer beschouwd als een therapie met mogelijkheden. Neuroloog Steven Laureys gelooft in de mogelijkheden op het vlak van pijnbestrijding, al is het ook geen wondermiddel. “Als de patiënt niet mee wil, gaat het niet lukken”, zegt hypnotherapeute Candice Nuyttens.

Krantenkoppen in België

Oekraïne derde grootste wapenimporteur wereldwijd

Oekraïne is vorig jaar uitgegroeid tot de derde grootste wapenimporteur wereldwijd. Dat blijkt vandaag uit een rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). Over heel Europa nam de wapenimport de afgelopen vijf jaar met ongeveer de helft toe. Dit terwijl de wapenverkoop wereldwijd met 5 procent afnam.

Lees meer »

INTERVIEW. Ex-Groen-voorzitter Vera Dua (70): “Nooit gedacht dat Sammy Mahdi zo’n populist zou zijn. Wat die allemaal zegt!”

“In Gent noemen ze mij ‘de vliegende sigaar.” Vera Dua fietst tegenwoordig op haar 70ste door Gent op haar elektrische fiets. Maar ze blijft duidelijk begaan met het milieu. In een uitgebreid interview met Dag Allemaal spreekt ze zich uit over het klimaat, Greta Thunberg, Kristof Calvo en Sammy Mahdi. “Bedrijfswagens lijken me een asociaal voordeel. Ken jij veel poetshulpen

Lees meer »

Zowat 12.000 Grieken uiten hun woede over treinramp

Aan het Griekse parlement in Athene verzamelden zowat 12.000 mensen om hun ongenoegen te uiten over de spoorramp van enkele dagen geleden. “De zucht naar winst en het gebrek aan maatregelen om passagiers te beschermen hebben geleid tot de ergste treinramp in ons land”, zegt een vakbondsman die zich aansloot bij de optocht.

Lees meer »