Nieuwsfeed

Ik reageerde lacherig op waarschuwingen over ratelslangen in het stadspark. Tot ik ze hoorde, er plotseling eentje zag

.

Krantenkoppen in België

“Goede basis, maar mag ambitieuzer”: coalitiepartners reageren gematigd positief op fiscale plannen minister Van Peteghem 

De coalitiepartners van CD&V-minister van Financiën Vincent Van Peteghem reageren gematigd positief op zijn fiscale hervormingsplannen. Groen, Vooruit en Open VLD spreken over een goede basis en zijn bereid om snel rond de tafel te gaan zitten over het voorstel. Als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt, mag de voorgestelde verhoging van de effectentaks al op de schop.

Lees meer »

Loonkloof mannen en vrouwen in EU met huidig tempo pas dicht in 2086

Mannen en vrouwen in de Europese Unie zullen gemiddeld pas in 2086 gelijke lonen krijgen als die in het huidige tempo naar elkaar toe blijven groeien, heeft persbureau Bloomberg berekend met cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het persbureau meldt ook dat de voortgang naar loongelijkheid tussen mannen en vrouwen is vertraagd.

Lees meer »

Jens Dendoncker verstopt 100.000 euro in nieuw seizoen ‘Wie zoekt die wint’

Binnenkort organiseert Jens Dendoncker een heuse schattenjacht in de huizen van verschillende gezinnen. Nadat Jens’ professionele verstopteam 100.000 euro heeft doen verdwijnen in het huis van de deelnemers, is het enige wat zij moeten doen zoeken naar het geld. Wat ze vinden, mogen ze houden. Benieuwd welke plekjes er zoal in aanmerking komen als verstopplek? In bovenstaande video licht Jens

Lees meer »

Winnares Vollering en Kopecky hebben even woorden na millimetersprint in Strade Bianche: “Er kwamen wat emoties aan te pas, maar nu is alles goed”

Spanning tot op de meet. Lotte Kopecky en Demi Vollering sprintten zij aan zij voor de overwinning in de Strade Bianche bij de vrouwen. Een fotofinish gaf uitsluitsel: Vollering won. Een nieuw een-tweetje voor SD Worx, al was de sfeer even bedrukt na de aankomst. “Niemand wist wie won. Lotte is een killer, maar ik wou uiteraard ook graag winnen”,

Lees meer »

Twee extra Orpea-rusthuizen onder verhoogd toezicht, waaronder Prinsenhof in Brugge

De Zorginspectie heeft de voorbije weken een extra inspectieronde gedaan bij de 23 woonzorgcentra van de Franse rusthuisketen Orpea in Vlaanderen. Die keten ligt al langer onder vuur na berichten over wantoestanden. Vijf Orpea-voorzieningen stonden al onder verhoogd toezicht. Daar komen er nu volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits normaal gezien twee bij, waaronder Prinsenhof in Brugge. Dat heeft

Lees meer »