Nieuwsfeed

IN BEELD. Gella Vandecaveye toont vriendin op de première van ‘Red Star Line’, Bart De Wever neemt zijn mama mee

Hoogdag voor musical-fans. In het Pop-up theater in Puurs ging zondag de nieuwste Studio 100-musical ‘Red Star Line’ in première. Op de rode loper tekenden heel wat mooie namen present. Zo waren Peter Van de Veire en Clara Cleymans nieuwsgierig, maar toonde Gella Vandecaveye ook haar grote liefde. Bart De Wever nam dan weer zijn mama mee, voor de voorstelling van vanavond komt hij terug met vrouw en kinderen.

Krantenkoppen in België

“Spookleden” verdeelt Open VLD-afdeling Brussel-Stad

Het botert niet binnen de Open VLD-afdeling van de Stad Brussel. De voorzitter van de lokale afdeling, Freddy Neyts, heeft enkele maanden geleden een klacht ingediend bij het nationale partijbestuur omdat andere bestuursleden "spookleden" zouden hebben toegevoegd om zo de interne bestuursverkiezingen te beïnvloeden. De zaak werd voorgelegd bij de nationale partij, maar die volgde de beweringen van Neyts niet.

Lees meer »

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”

Lees meer »

Apple omhoog op Wall Street na koopadvies Goldman Sachs

Het aandeel Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Zakenbank Goldman Sachs is het technologieconcern gaan volgen met een koopadvies. De handel op Wall Street verliep verder vrij rustig in afwachting van de verklaringen die president Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank dinsdag en woensdag lokale tijd aflegt in het Congres. Mogelijk wordt daaruit

Lees meer »