Nieuwsfeed

In je bergkleding, Teva’s of Timberlands naar het werk? Dankzij ‘gorpcore’ ben je nu een erg hippe vogel

Veel fleece, bergschoenen en regenlaarzen zagen we op de catwalk bij Dior Men voor de lente, ook wel ‘gorp core’ genoemd. Kleding waarin je gaat hiken is nu zowaar de laatste mode, denk aan de geliefde wandelschoenen van Salomon, dé favoriet van topmodel Bella Hadid, of de iconische Timberland Boot. Zo draag jij de wel erg comfortabele trend.

Krantenkoppen in België

Amnesty International: “Iran martelt kinderen die meedoen aan protesten tegen regime”

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International klaagt het geweld aan dat Iraanse veiligheidsdiensten tegen kinderen gebruiken. Verschillende kinderen die werden gearresteerd tijdens protesten tegen het regime zijn zwaar gemarteld, klinkt het. De slachtoffers werden in hechtenis genomen en kregen vervolgens zweepslagen en elektrische schokken. Ze werden ook seksueel misbruikt. Het gaat om zowel jongens als meisjes en het jongste slachtoffer is amper

Lees meer »

Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook

Lees meer »

Saartje Vandendriessche doet aan ‘intermittent living’: “Je wordt er energieker van”

Saartje Vandendriessche (48) vertelt in Play Café over haar levensstijl. Ze doet namelijk aan ‘intermittent living’. “Je dient hierbij kortstondige stressprikkels toe aan je lichaam, waardoor je lichaam oplossingen moet zoeken en op die manier sterker, vitaler, gezonder en energieker wordt.” Deze prikkels kunnen onder meer koude-, warmte-, of zuurstofprikkels zijn. Meer uitleg en informatie over deze levensstijl geeft Saartje

Lees meer »

Weg ligt op gemeentegrens… dus is slechts 1 rijvak hersteld: “We discussiëren al decennia over deze straat”

De Oudemanstraat ligt er sinds begin februari opvallend bij. Bij hoognodige herstellingswerken werd 200 meter van de weg aangepakt, maar slechts één kant werd van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De weg loopt namelijk bovenop de gemeentegrens. Kapelle-op-den-Bos betrok buur Londerzeel niet bij de werken, dus bleef het rijvak op Londerzeels grondgebied bedekt met putten. Hieronder de verklaring voor het merkwaardige

Lees meer »

Onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag van Danny de Munk (Ciske de Rat) afgesloten, maar hij wil antwoorden

Musicalproducent Stage Entertainment sluit het onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door zanger Danny de Munk (53). Eerder seponeerde justitie ook al de aangifte in deze zaak wegens gebrek aan bewijs. Maar het is nog niet voorbij. De vrouw die aangifte deed, wordt donderdag 16 maart gehoord. Op verzoek van De Munk, want “Danny wil antwoorden hebben.”

Lees meer »