Nieuwsfeed

Israëliër zwaargewond bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

Een Israëlische man is zwaargewond geraakt toen een schutter in de stad Huwara, op de bezette Westelijke Jordaanoever, zondag het vuur opende op zijn auto. Dat melden het leger en de hulpdiensten. De schutter, vermoedelijk een Palestijn, werd na een korte achtervolging opgepakt.

Krantenkoppen in België

INTERVIEW. Emma Meesseman leeft en speelt in door aardbeving getraumatiseerd Turkije: “Vijf speelsters zijn alles kwijt, sommigen hun ouders”

Ze zat net bij de Belgian Cats, toen de aarde beefde en dood en vernieling zaaide in het zuiden van Turkije, maar inmiddels ontdekte Emma Meesseman (29) zelf ook hoe groot de verliezen daar zijn. De kapitein van de Cats over leven in Istanboel, spelen bij Fenerbahçe en Brittney Griner: “Onze eerste reactie bij Griner was: ‘Hoe kàn je nu

Lees meer »

Autokeuringsstations moeten zelfs sluiten door enorme drukte: “Maar soms ben je op een kwartier buiten”

Op twee dagen tijd moesten twee autokeuringsstations vroegtijdig sluiten, omdat wachttijden opliepen tot drie uur lang. Het voorjaar is altijd een drukke periode voor de autokeuring, maar nu lijkt het nog drukker dan anders. “Mensen rijden langer met een oudere auto rond, waarmee ze vaker naar de keuring moeten”, zegt Sofie Vanhout, de woordvoerster van GOCA Vlaanderen, het expertisecentrum voor

Lees meer »

Proces rond Sanda Dia ten einde na waardig slotakkoord van familie: “Wij blijven geloven in de goedheid van de mens. Dat pakken jullie ons niet af”

Het proces is voorbij, op 26 mei komt er #JusticeForSanda, alsook voor de achttien beklaagden. Op de slotdag van het sereen verlopen proces richtte Sanda Dia’s familie zich tot de Reuzegommers én hun ouders. “Wij voelen geen haat, niemand moet voor ons naar de gevangenis. Maar kom niet vertellen dat jullie zijn vrienden waren.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hou ze toch maar in de gaten.” Nieuw rapport belicht grootste taboe van de oorlog: hoe extreemrechts is Oekraïens leger?

Als je Rusland zou geloven, dan zijn alle Oekraïners nazi’s. Wat natuurlijk niet klopt. Maar in het Oekraïense leger zijn er nog altijd meerdere eenheden met een nadrukkelijk extreemrechts profiel, een waarheid die het laatste jaar wat onder de mat is geveegd. Dat taboe wordt nu doorbroken in een onderzoeksrapport dat wij al vóór publicatie mochten lezen. Het vertelt genuanceerd

Lees meer »