Nieuwsfeed

Israëliër zwaargewond bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

Een Israëlische man is zwaargewond geraakt toen een schutter in de stad Huwara, op de bezette Westelijke Jordaanoever, zondag het vuur opende op zijn auto. Dat melden het leger en de hulpdiensten. De schutter, vermoedelijk een Palestijn, werd na een korte achtervolging opgepakt.

Krantenkoppen in België

Tesla wil prijs voor elektrische wagens halveren

Tesla-topman Elon Musk gaat ervan uit dat elektrische wagens in de toekomst een heel stuk goedkoper zullen worden. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens de jaarlijkse ‘investor day’ van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens in Austin (Texas). Volgens Musk moet het mogelijk zijn om de kosten voor toekomstige voertuiggeneraties met de helft terug te dringen.

Lees meer »

Deze varkens zitten dag en nacht opgestapeld in flatgebouwen: dit is volgens China kwekerij van toekomst

In China rijzen steeds meer varkensflats uit de grond. Dat zijn grote gebouwen met verschillende verdiepingen waar duizenden varkens worden vetgemest. De Chinezen zijn dol op varkensvlees, en de overheid stimuleert dergelijke bedrijven om de eigen vleesproductie te stimuleren en zo minder afhankelijk te zijn van de import. Voor de dieren is hun korte leven zwaar, want ze komen nooit

Lees meer »

Concurrentie van grote internationale webshops, hoge kosten en gratis retour: amper 4 op de 10 webshops zelfstandige handelaars zijn rendabel

De online verkoop bij de zelfstandige handelaar is duidelijk over de coronapiek heen. Twee jaar na de enorme boost blijkt de e-commerce voor een aantal lokale retailers een tijdelijk initiatief te zijn geweest. Voor amper vier op de tien zelfstandigen en kmo’s is de webshop rendabel. De grote boosdoener? De verpletterende buitenlandse internetgiganten. “Neem ik een nieuw merk in assortiment,

Lees meer »

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

‘Monster van Woensdrecht’ vermoordde Vlaamse meisjes Inge (14) en Ines (16), vrijdag beslist rechter over vrijlating: “Hij is een roofdier”

Op een zondag in oktober 1991 wordt de 17-jarige Catherine uit Brasschaat tijdens het joggen met een mes bedreigd door Ludo De B. uit het Nederlandse Woensdrecht. Hij sleept haar naar zijn wagen, maar als bij wonder weet ze te ontsnappen. Twee andere Vlaamse meisjes, Ines uit Essen en Inge uit Wuustwezel, hebben minder geluk. Zij overleven hun ontvoering niet.

Lees meer »

INTERVIEW. Gelegenheidskopman Tiesj Benoot over Omloop, kleurcodes en Gazelle van Gent: “Mijn ploegmaats zijn mijn vrienden, die gun ik veel in de koers”

Geen Wout van Aert in de Omloop, en dus is het uitkijken naar Tiesj Benoot (28). Rijdt de gelegenheidskopman van Jumbo-Visma voor eigen rekening, of kruipt hij toch weer in de rol van loyale ploegmaat? “Honger is de rode draad door de voorbije maanden: ik kan niet wachten. Het is van mijn 12 jaar geleden dat ik zo lang niét

Lees meer »