Nieuwsfeed

Kans op regen neemt na de middag af

Het wordt zondag wisselvallig met regen of enkele buien die van west naar oost door het land trekken. Na de middag wordt het droger vanuit het westen met enkele opklaringen.

Krantenkoppen in België

Hoeveel is ‘Hof van Cleve’ nu precies waard? Wij vroegen insiders om de rekening: “Onwaarschijnlijk dat een souschef dit volledig kan betalen”

Wat zou het kosten om een internationaal befaamd driesterrenrestaurant als ‘Hof van Cleve’ over te nemen? Die vraag gonst volop nu Peter Goossens (58) zijn gastronomische tempel overlaat aan zijn souschef Floris Van Der Veken (34). Zelf houdt het duo het verkoopbedrag geheim, dus vroegen wij aan een andere sterrenchef met decennia ervaring én aan horeca-consultant Gino Vermeulen om de

Lees meer »

Pierre Serry, spilfiguur in Kasteelmoord, vrijgelaten met enkelband

Pierre Serry, een van de spilfiguren in de zogenoemde Kasteelmoord, heeft dinsdagochtend de gevangenis van Brugge mogen verlaten. Hij krijgt thuis een enkelband geplaatst. De man uit Aalter werd veroordeeld tot 19 jaar cel voor zijn rol bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens (34), maar hij mag de rest van zijn straf thuis uitzitten.

Lees meer »

Biden neemt nieuwe maatregelen tegen vuurwapengeweld

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag een nieuwe resem maatregelen aangekondigd om de verspreiding van vuurwapens aan banden te leggen. Verwacht wordt echter dat de impact van de maatregelen beperkt zal zijn, bij gebrek aan een federale wetgeving. Later op de dag geeft Biden meer toelichting in het Californische Monterey Park, waar begin dit jaar bij een schietpartij nog

Lees meer »

Vakbonden gaan actievoeren tegen besparingen aan de UGent

De vakbonden bereiden zich voor op acties tegen de besparingsplannen van de leiding van de UGent. Volgende week buigt de raad van bestuur van de Gentse universiteit zich over een kerntakennota waarin ruim 22 miljoen euro bespaard zou worden. De universiteit moet het ook met minder personeel doen, wat de bonden niet zien zitten. Ze zullen aan het rectoraat protesteren

Lees meer »

Hanne vertrekt naar Nepal en neemt heel even afscheid van ‘Familie’

Met een kleine krop in de keel nam Hanne vanavond afscheid van Véronique in ‘Familie’. Het personage vertrekt samen met haar zoontje Gaston op retraite naar Nepal, een kans die ze niet wilde laten liggen. Samen met Hanne verdwijnt zo ook actrice Margot Hallemans heel even uit de soap. De kijkers hoeven zich echter geen zorgen te maken, want het

Lees meer »

Blijft defensieminister Dedonder (PS) TikTok gebruiken ondanks waarschuwingen van haar eigen cyberbaas? “Beetje serieus blijven”

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) blijft TikTok gebruiken ondanks de waarschuwing van de cyberbaas van de Belgische Defensie voor de gevaren van de Chinese app. “Een beetje serieus blijven”, reageert ze op Twitter. Volgens Dedonder zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar toch blijven N-VA en Open Vld kritisch. “Onverstandig”, klinkt het daar.

Lees meer »