Nieuwsfeed

KIJK. Meteen een cruciale: Dante Vanzeir opent met winning goal rekening voor New York Red Bulls

De kop is eraf voor Dante Vanzeir (24). Tegen Columbus maakte hij als invaller zijn eerste treffer voor z’n nieuwe club New York Red Bulls. Vier minuten voor tijd legde hij een voorzet aan de tweede paal binnen. Meteen een belangrijke, want het was de winning goal (2-1).

Krantenkoppen in België

Veiligheidsdienst pro-Russische regio Transnistrië beschuldigt Oekraïne van moordaanslag op leiders

De veiligheidsdienst van de van Moldavië afgescheiden pro-Russische streek Transnistrië zegt dat er een moordaanslag is voorkomen op de leider van de regio. Die zou door de Oekraïense geheime dienst zijn beraamd. Er zijn verdachte aanslagplegers gearresteerd volgens de door Russische media geciteerde dienst. Ze zouden Vadim Krasnoselski op 6 maart hebben willen vermoorden met een autobom. Volgens Oekraïne gaat

Lees meer »

PORTRET. Mimi Ullens (70), ooit steenrijke barones die aan liefdadigheid deed, op straat doodgeschoten door haar stiefzoon

De echtgenote van een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel. Steenrijk, maar met een hart van goud: met haar stichting hielp ze kankerpatiënten. Ze veilde haar eigen peperdure kunst voor hen. Mimi

Lees meer »

Eva Kaili in cassatie tegen verlenging voorlopige hechtenis na Qatargate

In het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement heeft Eva Kaili, de voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling om haar voorlopige hechtenis te verlengen. Het Hof van Cassatie moet zich nu eerstdaags over het dossier buigen. Als dat hof de beslissing van de KI niet vernietigt, wordt

Lees meer »

Vrachtwagen met 343 migranten waaronder vele minderjarigen ontdekt in Mexico

In het zuidoosten van Mexico zijn in een geparkeerde vrachtwagen 343 migranten, onder wie ook meer dan 100 niet-begeleide minderjarigen, aangetroffen. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Migratie (INM) maandag plaatselijke tijd bekendgemaakt. De vrachtwagen, die voldoende geventileerd was, was de avond voordien opgemerkt op een landweg in de buurt van de gemeente Acayucan, in de staat Veracruz.

Lees meer »