Nieuwsfeed

KIJK. Spurs-coach Conte maakt eigen club en spelers met grond gelijk: “Het zijn egoïsten. Ze zijn het hier gewend om niets te winnen”

Straffe taal. Tottenham-coach Antonio Conte heeft zijn eigen ploeg met de grond gelijk gemaakt nadat zijn ploeg in de strijd om een ticket voor de Champions League punten liet liggen bij hekkensluiter Southampton (3-3). “Ze zijn er hier gewend aan geraakt om niets te winnen.”

Krantenkoppen in België

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte over het Europese succes en het fenomeen Orban: “Gift is een speciale speler én dat moet hij blíjven tonen”

“Het was wonderbaarlijk.” Een dag na de triomf in Istanboel glunderde voorzitter Ivan De Witte nog steeds. ‘Zijn’ AA Gent pronkt in een een Europese kwartfinale – alsjeblieft. “Onze potentiële investeerders gebruikten superlatieven.” En wat betreft Orban? “Het is te vroeg om te spreken over een transfer naar een grote competitie.”

Lees meer »

Russisch huurlingenleger rekruteert leden via pornosite: “Stop met masturberen en ga werken voor Wagner”

Door de bloedige strijd rond de Oekraïense stad Bachmoet is het Russische huurlingenleger Wagner dringend op zoek naar nieuwe strijders. Die rekruteerden ze eerder al in middelbare scholen, gevangenissen en psychiatrische instellingen. Nu roept de Wagner-groep Russen ook via een advertentie op ‘Pornhub’ op om zich aan te sluiten bij “het f*cking coolste private leger ter wereld”.

Lees meer »

Ook de Britten voeren een elektronische reisvergunning (ETA) in: wat verandert dat voor uw citytrip naar Londen?

Groot-Brittannië voert een elektronische reisvergunning (ETA) in. Het is een systeem dat in de VS al jaren bestaat en waarbij reizigers eerst op voorhand een procedure doorlopen die bepaalt of je welkom bent of niet. Experts zuchten al. Vanaf wanneer zal je dat moeten invullen? Gaat dat extra geld kosten? En hoelang is zo een elektronische reisvergunning geldig? Transporteconoom Eddy

Lees meer »

Sfinx “met lachkuiltjes” opgegraven in Egypte

In Egypte is een glimlachende sfinx "met twee lachkuiltjes" opgegraven. Dat melden de Egyptische autoriteiten. De sfinx is gevonden op een archeologische site, dicht bij het tempelcomplex van Dendera, en zou een Romeinse keizer voorstellen uit de eerste eeuw na Christus.

Lees meer »

Ook de overheid voelt de arbeidskrapte, Selor verandert van naam

De federale overheid zocht vorig jaar bijna 10.000 nieuwe medewerkers, maar steeds minder sollicitanten voelen zich aangetrokken tot een ambtenarenjob. Dat blijkt uit cijfers van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). Om de aantrekkelijkheid te verhogen verandert Selor van naam. Voortaan heet het selectiebureau van de federale overheid ‘Werkenvoor.be’.

Lees meer »

Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevingen in Turkije”

Zes weken na de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië is het officiële dodental in Turkije opgelopen tot meer dan 50.000. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De materiële schade bedraagt ongeveer 104 miljard dollar (97 miljard euro), zei hij op een internationale donorconferentie in Brussel. Bijna 300.000 gebouwen zijn zwaar beschadigd.

Lees meer »

Ook Bella Hadid stopt met drinken. Dit zijn de gevolgen van alcohol op elk lichaamsdeel: “Het bevat véél calorieën”

Topmodel Bella Hadid drinkt al 5 maanden niet meer en dat is opvallend, want alcohol is overal. We vergeten zo vaak wat het doet met ons gewicht, onze huid, organen en ons brein, risico’s waarvoor zelfs sporadische drinkers moeten opletten. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle gevolgen van alcohol. “Mannen en vrouwen zien het effect op elk een

Lees meer »

Bijna 1.000 man brengt laatste groet aan Seppe Kopecky in San Marco Village

Het was een indrukwekkend schouwspel zaterdagochtend aan de A12. Honderden mensen stroomden toe bij de San Marco Village, een locatie die je niet onmiddellijk associeert met begrafenisplechtigheden, om een laatste groet te brengen aan Seppe Kopecky, broer van. Na een ingetogen en serene ceremonie van iets meer dan een uur brachten vrienden en sympathisanten nog een groet in de vorm

Lees meer »