Nieuwsfeed

KIJK. “Welk plan ook, Erling vindt wel een weg”: ook Kompany weet nu hoe vernietigend pletwals Haaland is

Alleen maar bewondering bij Vincent Kompany voor Erling Haaland. Het fenomeen tekende in de 6-0-pandoering in de FA Cup voor drie goals. Exit Burnley, City naar de halve finales. Kompany over Haaland: “Het grote verschil met andere supersterren is dat hij nóg beter wil worden.”

Krantenkoppen in België

Beslissing om naaktfouilles te rechtvaardigden in proces over aanslagen in Brussel vanaf nu op wekelijkse basis

De individuele beslissingen die een eventuele naaktfouille rechtvaardigden van de beschuldigden in het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 zullen niet langer dagelijks, maar wekelijks worden genomen. Dat heeft voorzitter Laurence Massart vandaag bekendgemaakt bij de start van de procesdag. Ze las een brief voor die ze had ontvangen van de advocaat van de Belgische Staat.

Lees meer »

Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Normaal had Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) veilig thuis moeten zijn na een reis met zijn zus Nicky in Mexico. Nicky keerde zaterdag alleen terug nadat Davy de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Hij besloot op hotel te gaan, maar bracht er nooit de nacht door. Volgens vader Patrick werd hij omsingeld door politieagenten in Cancun en opgepakt. “We weten

Lees meer »

Mondmaskerplicht in de zorg afgeschaft

De ministers van Volksgezondheid zijn het woensdag eens geraakt over een plan met aanbevelingen voor het dragen van mondmaskers in de zorgsector. Daarbij wordt gewerkt met drie niveaus, die afhankelijk zijn van de hoeveelheid virus die circuleert.

Lees meer »

“Wraakroepend” en “pure fraude”, maar ACV blijft kiezen voor ontslag van topman Marc Leemans

Er is grote commotie ontstaan over het geplande ontslag van ACV-topman Marc Leemans. De vakbond krijgt het verwijt “sociale fraude” te plegen, of toch minstens misbruik te maken van het huidige, financieel voordelige, brugpensioen. Omdat Leemans – over enkele dagen 62 jaar – eigenlijk zelf wenst te stoppen met zijn functie, en er dus geen sprake zou zijn van “gedwongen ontslag”. Bovendien blijkt

Lees meer »

Concurrentie van grote internationale webshops, hoge kosten en gratis retour: amper 4 op de 10 webshops zelfstandige handelaars zijn rendabel

De online verkoop bij de zelfstandige handelaar is duidelijk over de coronapiek heen. Twee jaar na de enorme boost blijkt de e-commerce voor een aantal lokale retailers een tijdelijk initiatief te zijn geweest. Voor amper vier op de tien zelfstandigen en kmo’s is de webshop rendabel. De grote boosdoener? De verpletterende buitenlandse internetgiganten. “Neem ik een nieuw merk in assortiment,

Lees meer »

Vijftien doden bij terreuraanslag op politicus in Somalië

De islamistische terreurmilitie al-Shabaab heeft bij een aanslag op een gastenverblijf in het zuiden van Somalië, dat vaak door politici aangedaan wordt, zeker vijftien mensen gedood. Doelwit was Ahmed Bulle, maar de gouverneur van de provincie Gedo raakte slechts gewond. Onder de dodelijke slachtoffers zijn verscheidene hooggeplaatste politici, alsook soldaten en veiligheidstroepen.

Lees meer »