Nieuwsfeed

Klopjacht separatistenleider in India: 78 arrestaties

11:34 De Indiase autoriteiten jagen op een separatistenleider van de sikh-gemeenschap. Ze hebben al 78 van zijn aanhangers gearresteerd en de toegang tot het internet in de noordwestelijke deelstaat Punjab …

Krantenkoppen in België

“Toen hij twaalf was, zei Van Gerwen dat hij de beste darter ter wereld ging worden. We lachten eens, maar hij is het wel geworden”

Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike’ een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot

Lees meer »

LIVE MAN CITY-BURNLEY (18u45). Kompany keert terug naar Manchester City, maar maakt geen illusies: “Zij willen de Champions League winnen, wij de Championship”

De Prins weer naar Manchester. Vincent Kompany trekt vandaag met Burnley in de kwartfinale van de FA Cup uitgerekend naar Manchester City. Kan Kompany voor sensatie zorgen tegen zijn ex-club of trekken De Bruyne en maats aan het langste eind? Op deze pagina zit u goed om al het nieuws rond de match en uiteraard ook bekerclash zelf op de

Lees meer »

Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »

Onwettige pensioenbonussen oud-Kamervoorzitters kunnen maar tot tien jaar geleden teruggevorderd worden

De onwettige pensioenbonussen van de ex-Kamervoorzitters Herman De Croo en Siegfried Bracke terugvorderen kan, maar enkel tot maart 2013. Dat zegt één van de twee advocatenkantoren die de Kamer inschakelde om advies in te winnen in het dossier. Maar dan nog zijn er een paar juridische klippen te ronden. De ex-voorzitters hebben bijvoorbeeld ook belastingen betaald op hun bonus.

Lees meer »

Overheid moet bijna 30 miljoen euro terugbetalen aan Luminus (en misschien nog meer aan andere energieleveranciers)

Slecht nieuws voor de Belgische schatkist: de overheid moet aan energieleverancier Luminus een groot bedrag aan onterecht geïnde belastingen terugbetalen. Nog erger voor de overheid is dat een andere leverancier, Engie, in een gelijkaardig dossier een nóg groter bedrag wil terugvorderen, namelijk 100 miljoen euro. Al moet de uitspraak in die zaak nog afgewacht worden.

Lees meer »