Nieuwsfeed

Koningin Letizia is hét mode-icoon van Spanje: “Outfits waarin zij wordt gezien, worden nadien massaal verkocht”

Wie is de machtigste figuur in de Spaanse modewereld? Logische nummer 1: de topvrouw van Zara, Marta Ortega. Verrassend tweede: koningin Letizia (50). Door wat ze draagt, kan ze de carrière van ontwerpers lanceren en de verkoop in kledingketens doen pieken. Dat meldt Story.

Krantenkoppen in België

Nederlandse nepverpleger: “geen idee waarom ik loog”

Leroy S. die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Lees meer »

“Duizenden euro’s geïnvesteerd, en nu moeten ze plots weg”: handelaars furieus om verbod op ‘slordige’ stoepborden

Slordig volgens de ene, pure reclame vindt de andere. Het verbod op stoepborden en andere ‘innames van het openbaar domein’ zet kwaad bloed in Blankenberge. Enkele handelaars weigeren om hun attributen, die vanaf 1 maart niet langer vergund zijn, binnen te halen. “Dit kost ons 20 procent omzet. En het is hier in de winter al zo doods”, foetert friturist

Lees meer »

Hulplijn 1712 ontving recordaantal oproepen

Vorig jaar ontving hulplijn 1712 het hoogste aantal oproepen sinds zijn oprichting in 2012. Met die hulplijn kan je bellen, chatten of mailen bij vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. In 2022 ontving de lijn liefst 9.045 oproepen over 12.044 vermoedelijke slachtoffers van geweld. Dat is een toename van telkens 6 procent.

Lees meer »

Tussen water en vuur

In Pakistan zijn er gevechten gaande tussen de Pakistaanse politie en aanhangers van Imran Khan. Die laatsten verzamelden zich dinsdag buiten zijn huis in de oostelijke stad Lahore, met als doel de arrestatie van de voormalige premier te voorkomen. De politie probeert Khan te arresteren omdat hij niet voor de rechtbank was verschenen na beschuldiging van diefstal. Een plaatselijke rechtbank

Lees meer »