Nieuwsfeed

Krijgen kinderen van BV’s meer kansen in de Vlaamse showbizz? “Dat het soms fout afloopt, ligt vaak ook aan te opportunistische tv- bazen”

De voorbije weken kwam ‘De Vermeires’ een paar keer onder vuur te liggen. Ook tv-columnisten lieten niet na om hun licht te laten schijnen over Jacques Vermeire (71) en zijn gezin. Eén iemand wordt daarbij extra onder de loep genomen: dochter Julie Vermeire (24). Want Jacques verbergt het niet, hij wil met deze docusoap vooral de tv-loopbaan van zijn dochter een duwtje geven. Maar krijgen kinderen van BV’s nu écht meer kansen in de Vlaamse showbizz. ‘TV Familie’ zocht het uit.

Krantenkoppen in België

Delhaize op Brusselse Anspachlaan verzegeld na zwartwerk

De Delhaize aan de Brusselse Anspachlaan is gerechtelijk verzegeld. Dat heeft vakbondssecretaris Myriam Djegham (CNE) maandagavond bevestigd. De franchisewinkel van de supermarktketen moest maandagavond vroeg de deuren sluiten voor klanten na een controle van de sociale inspectie. De inspecteurs hadden gevallen van zwartwerk ontdekt, aldus Djegham.

Lees meer »

Chinese “vredesplan” voor Oekraïne “uitvoerig besproken” op eerste dag van Xi’s staatsbezoek aan Moskou

De Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin spreken elkaar vandaag opnieuw in het kader van Xi’s tweedaagse staatsbezoek aan Moskou. Onder meer op de agenda: het Chinese "vredesplan" voor Oekraïne, dat gisteren al "uitvoerig" werd besproken. Om de nauwe banden tussen de twee landen nog wat meer in de verf te zetten, heeft Xi Poetin alvast

Lees meer »

België zonder toppers naar Canada voor Billy Jean King Cup: “Alle vertrouwen in geselecteerde speelsters”

De eerste opdracht voor nieuwbakken kapitein Wim Fissette kondigt zich pittig aan. Op 14 en 15 april moet hij zich in Canada met een gedecimeerd nationaal team trachten te plaatsen voor de eindfase van de Billy Jean King Cup. Afwachten of teamgeest en goesting de afwezigheid van Elise Mertens (WTA 37), Maryna Zanevska (WTA 78) en Alison Van Uytvanck (WTA 85) kunnen opvangen.

Lees meer »

De Sutter: “Stilaan meer vrouwelijke hogere ambtenaren, maar kandidaturen te vaak opgesteld met mannen in achterhoofd”

Onze federale overheid is nog steeds een mannenwereld, maar stilaan zien we ook meer vrouwen tussen die topambtenaren. Twee jaar geleden was 20 procent van de hogere ambtenaren een vrouw, vorig jaar steeg dat aandeel naar 30 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Vlerick. Vrouwen doen het beter op de proeven, volgens federaal vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra

Lees meer »

Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal

Lees meer »

LIVE. Sociaal overleg bij Delhaize belooft heftig te verlopen: “De intrekking van het plan, dat is onze doelstelling”

Personeelsleden van winkelketen Delhaize stromen dinsdagochtend in groten getale toe voor de aangekondigde protestactie in Zellik. Daar wordt het eerste sociaal overleg gehouden over de plannen van het bedrijf. De directie kondigde een week geleden aan dat ze de 128 winkels in eigen beheer – waar zowat 9.000 mensen werken – wil verzelfstandigen. De bonden zitten onderling samen vanaf

Lees meer »

Noodtoestand in verschillende vissersdorpen op Filipijnen door olielek

In verschillende kustdorpen op de Filipijnen zijn tientallen mensen ziek geworden na een groot olielek. Een schip dat zo’n 800.000 liter stookolie vervoerde, is vorige week gezonken. De bemanningsleden zijn gered, maar de olie spoelt nu aan in nabijgelegen vissersdorpen. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden.

Lees meer »