Nieuwsfeed

LIVE ANTWERP-CHARLEROI. Aftrap op Bosuil! Profiteert Great Old optimaal van puntenverlies Genk?

Een nieuwe kans voor Antwerp om nog wat dichter bij leider Racing Genk te sluipen. Als het wint van Charleroi, komt het op amper vijf punten. The ‘Great Old’ moet het wel zonder de geblesseerde Vincent Janssen doen. Wint het ook zonder de goalgetter en zonder Toby Alderweireld, die nog niet helemaal fit is na blessure? Volg het hieronder LIVE.

Krantenkoppen in België

Mahdi zet CD&V af tegen “roodgele combine”

Voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is zijn partij na de verkiezingen in 2024 de enige garantie dat elke Vlaming – ook de vergeten Vlaming – “gehoord wordt” en dat “de minachting voor de landelijke gebieden en de buitenwijken van de grootsteden stopt”. In zijn slotspeech op het ‘Respect’-congres in Gent zette Mahdi zijn partij in de markt als enige alternatief voor

Lees meer »

Frankrijk zet als eerste Europese land AI-bewakingscamera’s in

Een Europese primeur in Frankrijk: onze zuiderburen gaan als eerste Europese land een reeks AI-bewakingscamera’s installeren. Dat doen ze in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024, die zullen plaatsvinden in de Franse hoofdstad Parijs. Na een meer dan zeven uur durende verhitte discussie, werd het controversiële wetsontwerp donderdag goedgekeurd. Dat schrijft de politieke nieuwssite ‘Politico’.

Lees meer »

Duitse autoriteiten arresteren 18-jarige die aanslag plande

De Duitse politie heeft aan de Duits-Oostenrijkse grens bij Passau een 18-jarige man gearresteerd die een terroristische aanslag zou hebben gepland in Frankfurt. De man wilde naar Irak reizen om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep Islamitische Staat, maakten de politie in Wiesbaden en het openbaar ministerie in Frankfurt gezamenlijk bekend.

Lees meer »

Britse regering stelt omstreden migratieplan voor in parlement: “Wetten van gisteren schieten simpelweg hun doel voorbij”

In het Lagerhuis, het Britse parlement, heeft minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman een nieuwe wet voorgesteld die bedoeld is om migranten en vluchtelingen die het Kanaal oversteken tegen te houden. Het wetsontwerp is omstreden, en Braverman erkent dat de kans bestaat dat het juridisch wordt aangevochten. "Maar met het oog op de huidige wereldwijde migratiecrisis schieten de wetten van

Lees meer »

INTERVIEW. Keira Knightly wil geen lustobject meer zijn: “Ik ben het spuugzat om ‘sexy piraat’ te spelen”

Geen bombastisch kostuumdrama, en al zéker geen piraterij: Keira Knigtley (35) gooit het over een andere boeg in de donkere thriller ‘Boston Strangler’, die vanaf nu te bekijken is op Disney+. Wij spraken de wereldberoemde actrice over haar nieuwste film, haar kijk op het leven als vrouw in Hollywood, en de burn-out die haar bijna onderuit haalde. “Ik laat mannen

Lees meer »

Bekwame helpers, zoals leerkrachten of chiroleiders, mogen binnenkort insulinespuit zetten

De federale regering keurt vandaag normaal een wetsontwerp goed over de ‘bekwame helper’. Dat moet ervoor zorgen dat iemand die zelf geen verpleegkundige is toch verpleegkundige handelingen mag verrichten, bijvoorbeeld het toedienen van insuline aan jongeren met diabetes. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de wettelijke regeling tegen eind september rond hebben.

Lees meer »

Onze spookrijder over het ‘wondermiddel’ dat voor ophef in het peloton zorgt: “Op termijn is het slecht. Je maakt je lichaam er afhankelijk van”

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Vlak voor de Ronde van Vlaanderen heeft de spookrijder het over de nieuwe

Lees meer »

Frank Deboosere is er morgen niét meer met meer weer

Historische dag voor Frank Deboosere (64). Nadat hij 35 jaar élke dag op een van de VRT-kanalen het weer voorspelde, presenteert hij maandagavond zijn allerlaatste weerbericht. Om hem te bedanken voor zijn lange staat van dienst, wijdt één een speciale afscheidsuitzending aan de gepassioneerde meteoroloog.

Lees meer »