Nieuwsfeed

LIVE BARCELONA-REAL (21u). Courtois: “We willen hen onder druk blijven zetten”

El Clásico. FC Barcelona krijgt vanavond het bezoek van Real Madrid. De Catalaanse leider kan zijn voorsprong tot 12 punten vergroten. “Maar we zullen blijven vechten tot het einde”, aldus Thibaut Courtois. Volg alle ontwikkelingen en de match hieronder LIVE.

Krantenkoppen in België

Tientallen vluchtelingen verdronken na schipbreuk voor Libische kust

Voor de kust van Libië heeft een boot met 47 vluchtelingen en migranten aan boord schipbreuk geleden, waardoor er tientallen mensen zijn verdronken. Dat heeft de ngo Alarm Phone gezegd. Aan de Italiaanse autoriteiten werd gisterenochtend al gemeld dat de vluchtelingenboot in nood was, volgens de ngo, maar de redding werd toch uitgesteld.

Lees meer »

Geen grote verlanglijstjes bij de begrotingscontrole, maar zal de regering ook ergens besparen?

Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard

Lees meer »

Halle dekoloniseert stadspark en geeft koloniale beelden nieuwe invulling

In Halle heeft het stadsbestuur zondag de nieuwe invulling van de koloniale standbeelden in het Albertpark voorgesteld aan het publiek. Dat gebeurde op een evenement dat de titel ‘Congo feest?’ droeg. Bezoekers kregen verschillende toespraken te horen, en een gedicht van slam poet Sarah Bekambo. Ook werd een minuut stilte gehouden “voor de slachtoffers van paternalisme, racisme en discriminatie en

Lees meer »

Er dreigt een heet voorjaar voor de Vlaamse regering: bonden beloven felle strijd tegen afschaffing vaste benoeming

Geen vaste benoemingen meer bij de Vlaamse overheid. Of toch alleen maar in uitzonderlijke omstandigheden. Wie nu al statutair ambtenaar is, kan dat wel blijven, maar de Vlaamse regering wil voortaan alleen nog maar met contractueel personeel werken. De formele onderhandelingen met de overheidsvakbonden moeten nog starten, maar nu al is duidelijk dat er acties komen. “Wij gaan dat niet

Lees meer »

Rusland pakt Amerikaanse journalist op op verdenking van spionage

In Jekaterinenburg in Rusland is een Amerikaanse journalist opgepakt omdat hij zou spioneren voor de Verenigde Staten. Dat zegt de Russische inlichtingendienst FSB. Evan Gershkovich is correspondent voor The Wall Street Journal in Moskou. Hij was in Jekaterinenburg voor een reportage over het Wagner-huurlingenleger en de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

HELP TEDESCO. HLN-surfer is verdeeld over systeem, Bakayoko opvallende naam bij ideale elf. Stel ook zelf jouw favoriete opstelling samen

Een nieuwe start voor de Rode Duivels, vanavond in Zweden. Met een nieuwe bondscoach. En dus is het afwachten welke elf Domenico Tedesco in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd aan de aftrap brengt. Via onderstaande tool kan jij alvast jouw ideale opstelling samenstellen. Heel wat HLN-surfers deden dat ook al, met enkele opvallende tussentijdse resultaten als gevolg.

Lees meer »