Nieuwsfeed

LIVE BARCELONA-REAL. Courtois tussen de palen bij Real, Hazard op de bank – Kroos: “Ik heb geen medelijden met Eden. Hij heeft geen slecht leven”

El Clásico. FC Barcelona krijgt vanavond het bezoek van Real Madrid. De Catalaanse leider kan zijn voorsprong tot 12 punten vergroten. “Maar we zullen blijven vechten tot het einde”, aldus Thibaut Courtois. Volg alle ontwikkelingen en de match hieronder LIVE.

Krantenkoppen in België

EU bereikt akkoord over inperken uitstoot scheepvaart

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt dat de uitstoot van broeikasgassen door de scheepvaart de komende decennia aanzienlijk moet inperken. De overeenkomst kadert in de ambitie van de Europese Unie om tegen 2050 klimaatneutraal te worden.

Lees meer »

Gentse projecten vallen in de prijzen op Belgian Building Awards

Op Batibouw kregen twee Gentse architectuurprojecten een Belgian Building Award, een derde project kreeg een eervolle vermelding. Het Gentse architectenbureau Vens Vanbelle won een prijs voor de renovatie van een rijhuis. XDGA uit Brussel won met ‘Melopee’, dat is een schoolgebouw in Gent en kreeg een eervolle vermelding voor de renovatie van het Wintercircus.

Lees meer »

Zelenski belooft bevrijding van Marioepol

Exact een jaar na het bombardement op het theater van Marioepol heeft Oekraïens president Volodimir Zelenski de herovering van de havenstad op de Russen beloofd. “De dag zal komen dat we Marioepol zullen bevrijden”, zei het staatshoofd donderdag in zijn dagelijkse videoboodschap.

Lees meer »

Ward Kerremans en tegenspeelster Sallie Harmsen over de productie van ‘Noise’: “Die chemie uitstralen? Dat moet als acteurs”

Op vrijdag 17 maart verschijnt op Netflix de psychologische thriller ‘Noise’. Een film met enkele bekende gezichten als Johan Leysen, Jennifer Heylen, Lize Feryn, Ward Kerremans en Sallie Harmsen in de cast. Die twee laatsten spelen bovendien ook een koppel in de film en kennen elkaar al jaren in het echte leven. “Wij hebben samen nog gestudeerd in Maastricht.”

Lees meer »

Zo bespaar je op het onderhoud van je auto: “Basistarief kan enorm verschillen, sommige garages zijn dubbel zo duur als andere”

Dat zowat alles in recordtempo duurder is geworden, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Ook het onderhoud van je auto is een vervelende terugkomende uitgave die – afhankelijk van de kilometerstand en het automerk – soms fors kan oplopen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn tipt vier dingen die je kan doen om te besparen én wat de addertjes zijn. “Met

Lees meer »

“In plaats van een babybedje hadden wij een doodskistje”: mama Joyce van stilgeboren Faye getuigt op mooiste koesterplaats van België

“Mijn bevalling van twaalf uur was één langgerekt afscheid. Toen ik Faye moest loslaten, brak mijn hart in ontelbare stukjes”. Joyce De Leeuw (36) uit Buggenhout is een van de meer dan duizend ouders die jaarlijks een stilgeboren kindje verliezen. Het plekje waar ze gaat rouwen, op de begraafplaats van Opdorp, is zonet uitgeroepen tot mooiste koesterplaats van België. “Een

Lees meer »

“Bye bye, Parker”: onze chef voetbal ziet dat de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld zijn en kent de kandidaat-opvolgers

Over en uit. Na de blamage bij Benfica zijn de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Hij heeft van Club een warboel gemaakt”, schrijft hij. “Het is welletjes geweest. Zó kan het niet verder. So long, farewell, mister Parker.” In de zoektocht naar een opvolger bewandelt Club twee pistes.

Lees meer »