Nieuwsfeed

LIVE. Carnaval Halle: zondagsstoet volop aan de gang, carnavalsgroepen arriveren op Grote Markt

Na een eerste dolle feestdag en -nacht is het vandaag tijd voor het hoogtepunt van Carnaval Halle: de zondagsstoet. Ondertussen is het Prinsenpaar Prins Steve I en Prinses Evy I gearriveerd en verblijden ook de eerste carnavalsgroepen de vele toeschouwers op de Grote Markt. Wij zakken af naar Halle, zodat je niets hoeft te missen. Volg de stoet hier live op de voet.

Krantenkoppen in België

“Er zijn 3 categorieën voor krommingen van de penis”: uroloog legt uit waarom een penis scheef kan groeien en wanneer je je zorgen moet maken

De meeste mannen hebben een kromming in hun penis wanneer die in erectie staat. “Een lichte buiging naar boven is zelfs ideaal voor bepaalde houdingen”, zegt uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent). Hij ziet op zijn dienst regelmatig ook mannen die te maken krijgen met een problematische ‘hoek’, als gevolg van de ziekte van Peyronie. Hoe loop je die aandoening

Lees meer »

Advocaten en burgers kunnen hun strafdossiers voortaan online raadplegen

Mensen die betrokken zijn in een strafzaak, zoals slachtoffers, nabestaanden, advocaten en verdachten, kunnen voortaan hun dossier digitaal inkijken op Just-on-web, de centrale toegangspoort van Justitie. Tot nu toe kon dat enkel op de griffie van de correctionele rechtbank of het hof van beroep. Met JustConsult wordt nu een digitale tool aangeboden om die inzage makkelijker te maken. Minister van

Lees meer »

Waarom ‘Tulpen uit Antwerpen’ flopt: “Wie zit er te wachten op onbekende Hollanders die Vlaamse klassiekers verkrachten?”

Bloemen verwelken… en tulpen uit Antwerpen vergaan blijkbaar nóg sneller. Het gelijknamige Play4-muziekprogramma weet weinig kijkers te boeien, Nederlandse co-producent RTL4 zendt het voorlopig zelfs níet uit. “Gooi het alsjeblieft gewoon in de prullenmand”, klinkt het bij onze noorderburen. ‘Dag Allemaal’ contacteerde enkele TV-kenners en vroeg naar hun mening en een verklaring voor het ondermaatse enthousiasme. “Over Kat Kerkhofs geen

Lees meer »

Voor de derde dag op een rij relletjes in Griekenland na treinramp

In de Griekse hoofdstad Athene en in de noordelijke stad Thessaloniki hebben enkele duizenden mensen geprotesteerd en hun woede geuit over de treinramp van eergisteren. Bij een frontale treinbotsing in de buurt van de stad Larissa zijn toen 57 doden gevallen. De betogers verwijten de Griekse spoorwegmaatschappij nalatigheid. De sfeer bij de betogers was soms grillig. In Athene leidde dat

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE. Geen finale voor Van den Bergh in Nottingham, waarna Van Gerwen zowaar met 6-0 onderuit gaat!

Vanavond wordt de zevende speeldag van de Premier League in Nottingham afgewerkt. Dimitri Van den Bergh speelde de halve finales na een 6-4-zege tegen Aspinall, maar daarin moest hij het afleggen tegen een heel goeie Gerwyn Price. 6-4 voor de Welshman. Na een gelijkopgaande start (3-3) liet onze landgenoot bij 4-3 een kans onbenut, waarna een ontketende Price drie legs

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (62) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”

Dankzij knap en snel politiewerk zit een 32-jarige man in de cel op verdenking van de moord op Marleen V.L. (62) uit Oostende. Het lichaam van de weduwe werd begin deze week gevonden naast een weg in Koewacht, een dorpje net over de Nederlandse grens. Maar waarom moest ze dood? En waarom werd haar lichaam net daar gedumpt? Een reconstructie

Lees meer »