Nieuwsfeed

LIVE FORMULE 1. Max Verstappen kan na geweldige inhaalrace alleen niet voorbij ploegmaat Sergio Pérez

Max Verstappen heeft ondanks een indrukwekkende inhaalrace naast de overwinning gegrepen in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De wereldkampioen, gestart vanaf de vijftiende plaats, moest alleen teamgenoot Sergio Pérez voor zich dulden.

Krantenkoppen in België

Recordwinst voor Lego

Lego Group, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar opnieuw een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 13,8 miljard kronen (zowat 1,85 miljard euro), bijna 4 procent meer dan in 2021, zo heeft het Deense bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Spannende dag in Frankrijk: parlement stemt over gecontesteerde pensioenhervorming

Frankrijk staat voor een beslissende dag. Vandaag stemmen de beide kamers van het parlement, de Senaat en de Assemblée Nationale, over de geplande pensioenhervorming van de regering van president Emmanuel Macron. De Senaat heeft het voorstel vanmorgen goedgekeurd, maar echt spannend wordt het deze namiddag in de Assemblée Nationale, waar de regering geen meerderheid heeft. Of drukt de regering haar

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verwerpt beroepen tegen Pandemiewet

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de beroepen verworpen die waren ingediend om de Pandemiewet te vernietigen. Die wet moet het mogelijk maken dat de overheid in de toekomst over een wettelijke basis beschikt om gepaste maatregelen te treffen mocht er zich opnieuw een epidemische noodsituatie voordoen, zoals tijdens de coronacrisis. Verschillende personen en organisaties, zoals N-VA en de Liga voor

Lees meer »

Investeren in een studentenkot: goed idee? “Als de kamer bemeubeld is, betaal je slechts belasting op een deel van de huur”

Studenten zijn dit jaar massaal én vroeger dan ooit op zoek naar een kot voor het volgende academiejaar. In vrijwel alle studentensteden is er een tekort aan kamers. Volgens Paul D’Hoore is het dan ook financieel interessant om in een kot te investeren. Maar hoeveel kost dat? Met welke belastingen moet je rekening houden? Schakel je best een professionele uitbater

Lees meer »

Stakingsacties bij distributiecentra Delhaize voorbij, maar dit weekend mogelijk minder verse producten in de rekken

De sociale onrust bij Delhaize sleept intussen al 15 dagen aan. Delhaize wil dat 128 winkels overgenomen worden door een zelfstandige uitbater. Sinds dat nieuws bekend raakte, zijn er allerlei vakbondsacties. De voorbije week legde ook het personeel in de distributiecentra in Zellik en Ninove tijdelijk het werk neer. Daardoor kon er geen verse voeding geleverd worden aan de winkels.

Lees meer »

Op stap in Kampenhout, waar containerdorp voor 400 asielzoekers zou komen in… beschermd natuurgebied: “Heeft De Moor nu echt geen vijf minuten nagedacht?”

Een containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout: de beslissing van staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) is ’s ochtends nog niet goed genomen, of er klinkt al protest. Maar heeft ze haar huiswerk wel goed gemaakt? Het domein van de federale politie ligt namelijk in een natuurgebied en moet er wijken voor natuurherstel, zo besliste Vlaams milieuminister Zuhal Demir (N-VA). En

Lees meer »

Julie Vermeire verdedigt zich na alle kritiek: “Dat komt aan hoor, als iemand stuurt: ‘Jij bent even zielig als je mama’”

Nog voor er ook maar één minuut van ‘De Vermeires’ was uitgezonden, werd het programma al afgekraakt op de sociale media. Maar ondanks alle haat blijft Julie Vermeire (24) door het leven dansen, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. Commentaren leest ze niet langer en ze kiest zorgvuldiger dan ooit wie nog dicht bij haar mag komen. “Sommige vriendschappen heb ik

Lees meer »