Nieuwsfeed

LIVE INTER-JUVENTUS. Lukaku en co op achterstand! Kostic vloert Onana met gekruist schot

De hoofdvogel is wellicht weg voor Inter, maar thuis tegen Juventus verdedigt het wel z’n tweede plaats. Romelu Lukaku staat in de basis, maar hij en z’n ploegmaats kwamen wel op achterstand na een doelpunt van Kostic. Volg de match hier LIVE!

Krantenkoppen in België

Van Peteghem doet ultieme poging om fiscale hervorming te redden: wat zou die betekenen voor uw portefeuille?

Dinsdagavond legde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een hertimmerde versie van zijn belastinghervorming op de regeringstafel. Zo hoopt hij alsnog zijn fiscale droom voor het eind van de regeerperiode te realiseren. In zijn plan worden de lonen jaarlijks met zo’n 1.500 euro netto verhoogd en wordt dat betaald met hogere btw-inkomsten. Wat zou dat concreet voor u betekenen?

Lees meer »

Duizenden mensen betogen tegen hoge gasprijzen in Moldavië

In de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië zijn zondag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de pro-Europese regering en tegen de hoge gasprijzen. Media in de hoofdstad Chisinau maakten zondag melding van vechtpartijen tussen demonstranten en politie. Volgens de politie zijn er meer dan 50 arrestaties verricht.

Lees meer »

Ze verdienden vele miljoenen met vervalste tennismatchen: matchfixing-bende én Belgische tennissers staan terecht

Twee jaar lang zouden ze meer dan 375 tenniswedstrijden vervalst hebben en daarmee ruim acht miljoen euro verdiend hebben. In Oudenaarde start vrijdag het proces tegen een bende die enorme gokwinsten opstreek door matchfixing. De kopstukken zijn jonge Armeniërs die vanuit ons land een netwerk opbouwden en proftennissers omkochten. Ook enkele Belgische ex-tennissers staan terecht.

Lees meer »

Zwitserse centrale bank belooft Credit Suisse te steunen als dat nodig is

De Zwitserse centrale bank heeft woensdagavond een verklaring verspreid waarin wordt beloofd het geplaagde Credit Suisse financiële steun te geven wanneer dat nodig blijkt. Met die woorden lijken de autoriteiten in Zwitserland de financiële markten gerust te willen stellen. Zowel de centrale bank als toezichthouder Finma zegt de situatie scherp in de gaten te houden.

Lees meer »

Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook

Lees meer »

Is lijfrente interessanter dan je volledig aanvullend pensioen in één keer te ontvangen? “Hoe groter je overlevingskansen, hoe lager de uitkering”

De helft van de Vlamingen met een aanvullend pensioenplan zou dat kapitaal graag op een andere manier stapsgewijs uitbetaald krijgen bij pensionering. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de UGent en VUB. Een maandelijks bedrag in de vorm van lijfrente ontvangen is dan een optie. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen? En waar schuilen de

Lees meer »

Revanche op de Randstad

De grootste partij van Nederland, in alle provincies. Wat de BoerBurgerBeweging presteerde, is uniek. Dat is geen loutere steunbetuiging aan het boeren­bedrijf, maar een revolte van plattelanders die weer willen meetellen. ‘Landbouw­innovatie komt niet uit Den Haag, hoor.’

Lees meer »