Nieuwsfeed

LIVE UNION-KV MECHELEN. Geen verrassingen bij de Brusselaars, Thoelen vervangt de geblesseerde Coucke bij Malinwa

Erik Lambrechts heeft de partij tussen Union en KV Mechelen op gang gefloten. Wie mag zegevieren in het Dudenpark? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Krantenkoppen in België

Laatste foto van Sanda Dia krijgt iedereen stil, zijn moeder verlaat huilend de zaal: verdriet van familie domineert tweede procesdag in zaak-Reuzegom

De tweede dag in de zaak-Reuzegom draaide rond de “kroniek van de aangekondigde doop met fatale afloop”. Elke besproken minuut, elk beschrijvend woord hakte er langzaamaan steeds dieper in bij Sanda Dia’s familie. Tot de moeder het niet meer kon aanhoren en de zaal huilend verliet. De laatste foto van Sanda kreeg iedereen stil, zijn familie geeft toestemming om die

Lees meer »

Japan heft aanbevelingen om mondmasker te dragen op

Japan heeft zijn aanbevelingen om een mondmasker te dragen opgeheven. In het land heeft nooit een mondmaskerplicht geheerst, wel waren er aanbevelingen. Maar ook die vallen nu weg, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. Alleen in medische instellingen, verpleeghuizen en in druk openbaar vervoer zijn maskers wel nog aangeraden.

Lees meer »

Opnieuw vertrekt belangrijke bestuurder bij Apple

Bij Apple vertrekt de man die verantwoordelijk is voor cloudinitiatieven als iCloud. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat van ingewijden heeft vernomen dat Michael Abbott in april opstapt. Daarmee voegt hij zich bij een groeiende lijst van bestuurders die de iPhonemaker uit Cupertino eind vorig jaar en begin dit jaar de rug hebben toegekeerd.

Lees meer »

Na gruwelbeelden in Hasselts slachthuis hoopt Animal Rights op maximumstraf: “Dieren werden voor een elektroschok eerst natgespoten”

“Wij willen dat ze veroordeeld worden: niet alleen het slachthuis, maar ook de mishandelaars zelf”, zei Els van Campenhout van Animal Rights vandaag aan de rechtbank. Daar moet het Hasselts slachthuis VanDrie zich weldra verantwoorden, nadat de organisatie ‘gruwelbeelden’ verspreid had. Els van Campenhout licht toe wat de dieren te verduren kregen. En hoe het slachthuis, ondanks een strengere wet,

Lees meer »

Russen moeten noodgedwongen 60 jaar oude tanks inzetten

Omdat ze al heel wat zware pantservoertuigen zijn kwijtgespeeld tijdens de oorlog in Oekraïne, is het Russische leger genoodzaakt om zestig jaar oude tanks in te zetten aan het front. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie een dag na de melding dat de Russische soldaten ook een zwaar gebrek aan munitie hebben.

Lees meer »