Nieuwsfeed

LIVE UNION-KV MECHELEN. Nemen de Brusselaars in tweede helft afstand van Malinwa?

Malinwa opende al na 5 minuten de score dankzij een doelpunt van Ngoy. Lapoussin bracht Union enkele minuten later op gelijke hoogte. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Krantenkoppen in België

Toerist op Bali om het leven gekomen bij poseren voor foto

Op Nusa Penida, een eiland bij het Indonesische Bali, is een Indiase toerist om het leven gekomen. De man poseerde voor een foto, maar gleed uit, viel van een klif en viel 40 meter lager neer. Dat meldt de krant Jakarta Post vrijdag op gezag van de plaatselijke reddingsdiensten. Het ongeluk zou vorig weekend plaatsgevonden hebben.

Lees meer »

LIVE. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ haalt Oscars binnen aan lopende band, ook ‘All Quiet On The Western Front’ wint beeldje

Vanavond worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In tegenstelling tot vorig jaar worden alle beeldjes live tijdens de awardshow overhandigd. Zal ‘All Quiet On The Western Front’ zoals verwacht de grote winnaar van de avond worden? En gaat ook België straks met een beeldje aan de haal? Volg hier alles live mee.

Lees meer »

Kan je je EPC-score met een klein budget verbeteren? En hoe verkoop je aan de maximale prijs? Reeks webinars beantwoordt alle vastgoedvragen

Wie vastgoed bezit of wil kopen, zit met een hele reeks vragen. Van een investeerder die gaat verhuren, over een jong koppel dat energetisch wil verbouwen tot een eigenaar die zelf zijn huis van de hand wil doen. Volgende week geeft Vastgoedgroep Dewaele een antwoord op alle mogelijke vragen in zestien webinars tijdens hun allereerste Nationale Vastgoedweek.

Lees meer »

Omstaanders negeren vrouw in nood vanwege tatoeages in ‘Ze zeggen dat’: “Ik kan hier niet naar kijken”

Hoe wordt er écht gereageerd op vrouwen met tattoos? Dat onderzoekt Dina Tersago (44) in het gloednieuw seizoen van ‘Ze zeggen dat’, aan de hand van enkele sociale experimenten. Wanneer de 26-jarige Trix – een vrouw met meerdere tattoos – op de grond gaat liggen in een winkelcentrum én duidelijk hulp nodig heeft, wordt ze volledig genegeerd door alle voorbijgangers.

Lees meer »

Nieuw alcoholplan afgeklopt, maar daar komt uit verschillende kanten kritiek op: “De genomen maatregelen zijn totaal ontoereikend”

Woensdagochtend hebben de federale en alle deelstaatregeringen samen een nieuw interfederaal alcoholplan goedgekeurd. Het plan bestaat uit 75 verschillende maatregelen die overmatig alcoholgebruik moeten tegengaan. Eén van de opvallendste beslissingen: de alombekende educatieve slogan “Ons vakmanschap drink je met verstand” gaat op de schop en wordt vervangen door een strengere, meer waarschuwende boodschap.

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »