Nieuwsfeed

Lotte (27) en Kimberly (26) verbreken wereldrecord marathonlopen met rolstoel: “We hebben het gedaan!”

Lotte De Vet (27) uit Brasschaat en haar vriendin Kimberly Menu (26) hebben het wereldrecord marathonlopen met rolstoel verbroken. Lotte liep de marathon in Barcelona zondagmiddag uit in de recordtijd van drie uur en vijfentwintig minuten terwijl ze haar vriendin voortduwde in haar rolstoel. Dat is een half uur sneller (!) dan het vorige wereldrecord.

Krantenkoppen in België

Nederlandse politie vindt lichaam in Maas, net over Belgische grens: mogelijk gaat het om moeder van jongetje wiens lichaam eerder al werd gevonden

De Nederlandse politie heeft woensdag in de buurt van Maastricht een lichaam aangetroffen in de Maas. Volgens het Nieuwsblad zou het gaan om Fatma Bayram, de Belgische vrouw die eind vorige maand samen met haar zoontje verdween. Het lichaam van de 5-jarige jongen werd de dag na hun verdwijning al aangetroffen in de Maas ter hoogte van de stuwdam van

Lees meer »

Bekwame helpers, zoals leerkrachten of chiroleiders, mogen binnenkort insulinespuit zetten

De federale regering keurt vandaag normaal een wetsontwerp goed over de ‘bekwame helper’. Dat moet ervoor zorgen dat iemand die zelf geen verpleegkundige is toch verpleegkundige handelingen mag verrichten, bijvoorbeeld het toedienen van insuline aan jongeren met diabetes. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de wettelijke regeling tegen eind september rond hebben.

Lees meer »

Bewoners van geviseerd huis over mogelijke link met ontvoering in drugsmilieu: “Wij kennen helemaal geen Smiley”

De bewoners van het huis in Mechelen, waar maandagochtend enkele explosieven tot ontploffing werden gebracht, ontkennen met klem dat ze iemand kennen die luistert naar de bijnaam ‘Smiley’. Smiley zou een van de mannen zijn die een grote partij cocaïne heeft gestolen in de Waaslandhaven. Volgens verschillende bronnen zou de man regelmatig optrekken met iemand van de Mechelse familie B..

Lees meer »

“Heb 3 miljoen, allemaal 100’tjes”: hoe ‘Big Brother’ Othman El B., oom van doodgeschoten Firdaous (11), goochelt met fortuin van drugsbende

“Het gevaar dat van deze broers uitgaat, is zeer nabij en zeer ernstig”, stelt de Antwerpse procureur over Othman, Younes en Nordin El B., van wie hun nichtje Firdaous (11) een maand geleden werd doodgeschoten. Ze riskeren tot 9 jaar cel voor drugsinvoer én het witwassen van miljoenen euro’s. Waarover hun gesprekken in de gekraakte chatdienst Sky ECC zo vaak

Lees meer »

Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van “80.000 euro”: “Deze man is een grap”

De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal?

Lees meer »

Alle Delhaize-winkels in eigen beheer overgedragen aan zelfstandige uitbaters, “een rampscenario”, volgens de vakbonden

Supermarktketen Delhaize wil alle 128 winkels die nog in eigen beheer zijn, overdragen aan zelfstandige uitbaters. Dat is gezegd op een bijzondere ondernemingsraad. Volgens de directie is het de enige manier om te investeren in een duurzame toekomst. De vakbonden hebben het over een "rampscenario". Ze vrezen dat voor de slechtere loon- en arbeidsvoorwaarden in de zelfstandige winkels.

Lees meer »

Israëlische regering voert justitiële hervormingen versneld door ondanks massaal protest

Ondanks massale protesten blijft de justitiële hervorming in Israël snel vorderen. Een speciale parlementaire commissie keurde maandag een wetswijziging goed die het veel moeilijker maakt een premier onbekwaam te laten verklaren. Er zijn wel nog drie lezingen in het parlement nodig voor de wetswijziging in werking treedt. Volgens berichten in de media wil de rechts-conservatieve regering van Benjamin Netanyahu belangrijke

Lees meer »

Een maand na de zware aardbeving in Turkije en Syrië: “Ook mentaal moet bij de mensen veel heropgebouwd worden”

Exact een maand na de verwoestende aardbevingen in Syrië en Turkije, is de volledige omvang van de ramp nog steeds niet te overzien. Miljoenen mensen zijn dakloos. Sommigen vinden onderdak in net aangelegde wooncontainers, maar de echte heropbouw moet nog starten. "Ook in de hoofden van de mensen moet veel heropgebouwd worden", vertelt journalist Jens Franssen in "De ochtend" op

Lees meer »

Nog altijd patstelling in Vlaamse regering: Open VLD en N-VA kijken naar CD&V, maar daar lijkt weinig te bewegen

In afwachting van een extra plenaire vergadering in het Vlaams Parlement bepalen de meerderheidsfracties hun positie in verband met de crisis rond het stikstofdossier. Het lijkt er voorlopig op dat iedereen op zijn standpunt blijft. N-VA geeft aan dat extra toegevingen aan CD&V niet meer aan de orde zijn, Open VLD verwacht een tegenvoorstel van CD&V, maar CD&V heeft naar

Lees meer »

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Jana Wuyts schrijft tweede boek over haar wild berghond Boef: “Hij is een vulkaan, net als mijn man. Ik heb dat nodig”

Twee jaar na ‘Boef’ – het ontroerende relaas van de opvoeding van een wilde Spaanse berghond – heeft Jana Elza Wuyts een vervolg op dat boek geschreven: ‘Liefhebben kan je leren.’ Boef is een ondertussen een BH geworden, een bekende hond, met echte fans. In tegenstelling tot de menselijke variant van die soort, krijgt hij alleen maar minder streken.

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »