Nieuwsfeed

Minstens vijftien doden en honderden gewonden bij aardbeving in Ecuador en Peru

Een aardbeving met een magnitude van 6,5 heeft zaterdag aan minstens vijftien mensen het leven gekost in Ecuador en Peru. Meerdere gebouwen raakten beschadigd.

Krantenkoppen in België

LIVE. Mis morgen niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Morgenmiddag om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het

Lees meer »

Thailand houdt op 14 mei parlementsverkiezingen

In Thailand worden op 14 mei parlementsverkiezingen gehouden. Dat heeft de kiescommissie dinsdag gemeld. Een dag eerder had premier Prayut Chan-O-Cha al het parlement ontbonden om de weg vrij te maken voor dergelijke verkiezingen. Aanvankelijk zouden de verkiezingen op 7 mei doorgaan, zoals vorig jaar aangekondigd, maar er werd dus geopteerd voor een latere datum.

Lees meer »

Eva Kaili in cassatie tegen verlenging voorlopige hechtenis na Qatargate

In het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement heeft Eva Kaili, de voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling om haar voorlopige hechtenis te verlengen. Het Hof van Cassatie moet zich nu eerstdaags over het dossier buigen. Als dat hof de beslissing van de KI niet vernietigt, wordt

Lees meer »