Nieuwsfeed

Mitrovic van held naar antiheld: Manchester United voorbij negenkoppig Fulham naar halve finales FA Cup

Manchester United heeft zich ten koste van Fulham geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Het werd 3-1 op Old Trafford. Fulham beëindigde de match met negen spelers en zonder coach.

Krantenkoppen in België

Ook YouTube heft beperkingen op Trumps account op

De gewezen Amerikaanse president Donald Trump kan zijn achterban opnieuw bereiken via YouTube. Het grootste onlinevideoplatform ter wereld, dat eigendom is van Google, heeft de beperkingen op Trumps account opgeheven. Eerder deblokkeerden ook Twitter, Facebook en Instagram zijn account.

Lees meer »

“De gevangenis is een paradijs voor gebruikers”: waarom je makkelijker aan drugs geraakt ìn de gevangenis van Antwerpen dan erbuiten

“Op een dag werden er in tien minuten tijd dertig tennisballen vol drugs over de muur gegooid. Boem, boem, boem. Het was feest voor iedereen.” Twee ex-gedetineerden getuigen over hoe drugs alomtegenwoordig is in de gevangenis van Antwerpen en dat echt niet zal veranderen na de extra maatregelen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Maar hoe werkt

Lees meer »

Russen moeten noodgedwongen 60 jaar oude tanks inzetten

Omdat ze al heel wat zware pantservoertuigen zijn kwijtgespeeld tijdens de oorlog in Oekraïne, is het Russische leger genoodzaakt om zestig jaar oude tanks in te zetten aan het front. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie een dag na de melding dat de Russische soldaten ook een zwaar gebrek aan munitie hebben.

Lees meer »

“Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang

Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.

Lees meer »