Nieuwsfeed

Nationaal Zangfeest in Antwerpen: organisator roept N-VA en Vlaams Belang op om “samen te werken aan de splitsing van België”

In de Lotto Arena in Antwerpen vindt vandaag, na drie jaar afwezigheid door de coronacrisis, de 83e editie van het Nationaal Zangfeest plaats. Bij aanvang van het evenement riep Bart Fierens, voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, de partijvoorzitters van N-VA en Vlaams Belang op om de handen in elkaar te slaan bij de verkiezingen van 2024.

Krantenkoppen in België

Italiaanse regering wil vlees uit het lab bij wet verbieden

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende “kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie”.

Lees meer »

GEZOCHT. “Dit is niet meer de papa van vroeger”: Perjan (37) getuigt nadat haar vader bijna wordt doodgeslagen door onbekenden

De vader van Perjan (37) werd vanuit het niets in elkaar geslagen tijdens een avondwandeling in Antwerpen. Hij belandde maar liefst drie maanden op intensieve zorgen, en is sindsdien zwaar hulpbehoevend. De politie verspreidt nu bewakingsbeelden van de aanval. De speurders zijn op zoek naar de daders, naar getuigen en ook naar een motief. Want waaróm Perjans vader halfdood werd

Lees meer »

Coralie (29), die als intersekse meisje geboren werd, belandde in rolstoel toen ze zich onder druk liet opereren: “Ze hebben mijn lichaam gebruikt”

Het Fabiolaziekenhuis in Brussel is veroordeeld voor het uitvoeren van een onnodige operatie bij een intersekse tiener. “Ze kregen nooit mijn duidelijke toestemming voor die operatie”, zegt Coralie Smeers (29) vandaag. “Ik moest ze ondergaan.” De federale regering werkt nu aan regelgeving rond operaties bij intersekse minderjarigen.

Lees meer »

Verkeer eiste vorig jaar minder doden, maar meer gewonden

Er zijn vorig jaar 271 verkeersdoden gevallen in Vlaanderen. Dat blijkt uit de laatste politiegegevens. Dat is een daling in vergelijking met 2021, toen het verkeer 310 dodelijke slachtoffers heeft geëist. Maar er zijn in 2022 ook 2.371 zwaargewonden gevallen en er werden 23.212 letselongevallen genoteerd, goed voor een stijging van respectievelijk ruim 7 en 9 procent.

Lees meer »

Er zit al een luchtje aan Lula’s regering

Tien weken na zijn aantreden wordt duidelijk hoe slap het koord is waarop de Braziliaanse president Lula da Silva danst. Van dubieuze praktijken bij zijn ministers tot de nakende terugkeer van oud-president Jair Bolsonaro: het linkse staatshoofd wordt weinig bespaard.

Lees meer »

“Hij was ook zo’n schijterd”: Willem van Hanegem fileert crisis bij Oranje en haalt fors uit naar Martínez

Oranje kende een teleurstellende start van het tijdperk-Koeman II. In de EK-kwalificatiereeks werd er ruim verloren van Frankrijk (4-0) en slechts met 3-0 gewonnen van het nietige Gibraltar. Meteen is er kritiek. Willem van Hanegem, WK-finalist en columnist van onze zusterkrant AD, duidt: “Koeman moet aan zijn plan blijven vasthouden. Nu zitten allemaal enge mensen te zeggen dat Louis het

Lees meer »