Nieuwsfeed

Nationaal Zangfeest roept op tot samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang: “Tom en Bart, ga samen rond de tafel zitten!”

“Tom en Bart, maak eerst een afspraak met elkaar en dan een afspraak met de geschiedenis.” Dat zei Bart Fierens, de nieuwe voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, zondag op het Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpen. Tom Van Grieken van Vlaams Belang was aanwezig in de Lotto Arena, Bart De Wever van N-VA niet.

Krantenkoppen in België

Reuzenschildpad van 30 kilogram gedumpt in gracht: “Dit is erover”

Een team van opvangcentrum SOS Reptiel uit Ichtegem werd afgelopen zaterdag opgeroepen naar Koekelare voor een opmerkelijke vondst: een grote Afrikaanse sporenschildpad zat er in de gracht. Het dier woog dertig kilogram en mat tachtig centimeter. Het dier bleek er gedumpt, maar de reddingspoging door het opvangcentrum kwam te laat. “Zo’n dier is zeer gevoelig voor de kou en ontsnapt

Lees meer »

“Dood klasgenoot van Buster Murdaugh wordt beschouwd als moord”

Stephen Smith (19) was omgekomen bij een auto-ongeval met vluchtmisdrijf. Dat oordeelde de politie van South Carolina in 2015. De klasgenoot van Buster Murdaugh was enkele kilometers van het landgoed van de familie dood teruggevonden. Nu vader Murdaugh veroordeeld is voor de moord op zijn vrouw en zoon en er steeds meer vragen worden gesteld bij de vele overlijdens die

Lees meer »

Chinese zakenman Guo Wengui opgepakt in New York

De Chinese zakenman Guo Wengui is woensdag (lokale tijd) opgepakt in New York op verdenking van megafraude. De 52-jarige Wengui, die eigenlijk Ho Wan Kwok heet maar ook de naam Miles Guo gebruikt, woont al jaren in zelf-verkozen ballingschap in de Verenigde Staten.

Lees meer »

OVERZICHT. In deze Delhaize-vestigingen wordt vandaag gestaakt

Een deel van he personeel van Delhaize heeft dinsdag spontaan het werk neergelegd. Dat zegt de woordvoerder van Delhaize, enkele uren na afloop van de bijzondere ondernemingsraad waarop de directie aankondigde dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Rond 11 uur werd al in 95 winkels gestaakt.

Lees meer »

Dwangsommen Fedasil lopen op tot 278,5 miljoen euro

De dwangsommen die Fedasil boven het hoofd hangen wegens het gebrek aan opvang voor asielzoekers lopen op tot 278,5 miljoen euro. Dat bleek uit het antwoord van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) op een vraag van N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman. Zo bericht De Morgen vandaag.

Lees meer »

Bpost ziet bedrijfswinst in 2023 verder dalen

Bpost is erin geslaagd over de lat te springen die het postbedrijf zelf had gelegd voor zijn bedrijfswinst in 2022. De lat lag op 265 miljoen euro en het werd 278,5 miljoen euro, een daling met 20,3 procent tegenover 2021. Dit jaar verwacht het bedrijf nog minder winst, zo heeft het zelf gezegd tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Onze man in Taiwan: “China zit in het hoofd van de Taiwanezen”

China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en zegt dat het een ‘vreedzame hereniging’ wil, maar als dat niet kan, wordt naar de wapens gegrepen. Echt nieuw is dat niet, eigenlijk herhaalt Peking al decennialang hetzelfde. Maar de laatste tijd wordt de Chinese dreiging tegenover Taiwan ernstiger, sommige westerse waarnemers vrezen zelfs voor een invasie in de komende jaren. VRT

Lees meer »