Nieuwsfeed

Nieuw VN-klimaatrapport zet situatie op scherp: ‘Dit is een laatste herinnering voor een leefbare toekomst’

.

Krantenkoppen in België

Personeel opgevorderd wegens brandstoftekorten in zuiden van Frankrijk

Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen, zo kondigt ze dinsdag aan. Door personeel verplicht aan het werk te zetten, wil men vermijden dat de brandstoftekorten in de regio verder zouden uitbreiden. Ook het

Lees meer »

“Wij geloven beloftes van directie niet”: honderden boze werknemers van Delhaize voeren actie in Zellik voor aanvang ondernemingsraad

Honderden werknemers van Delhaize verzamelen momenteel aan het hoofdkantoor in Zellik. Daar vindt deze voormiddag een ondernemingsraad plaats. Het is de eerste keer dat vakbonden en directie overleggen sinds de aankondiging dat de 128 winkels van Delhaize die nu nog in eigen beheer zijn, worden overgelaten aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden willen dat het plan ingetrokken wordt. "Anders volgen er

Lees meer »

Wat is de muzikale erfenis van dEUS? “Ze doen anderen groots dromen door buiten de lijntjes te kleuren”

Vanavond speelt dEUS het eerste van vier concerten in de Ancienne Belgique, rond hun nieuwe plaat “How to replace it”. Na 8 albums en verschillende bezettingen is de muzikale nalatenschap van de rockgroep rond frontman Tom Barman enorm. Hoe dEUS zijn stempel heeft gedrukt de Belgische muziek, vragen we aan Michèle Cuvelier (Studio Brussel), Stijn Meuris (Noordkaap) en Lies Lorquet

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »

Prijs van eieren blijft records breken

De prijs van eieren blijft week na week nieuwe records halen. Vandaag krijgt een pluimveehouder 16,37 cent per ei. Voor honderd bruine scharreleieren komt dat neer op een stijging met 47 cent op een week tijd. Ter vergelijking: een jaar geleden kreeg die boer iets meer dan 7 cent voor dat ei.

Lees meer »