Nieuwsfeed

Nooit eerder waren er zoveel mensen aan het werk in ons land: werkgelegenheidsgraad stijgt tot boven 72 procent

In het vierde kwartaal van vorig jaar was 72,3 procent van de beroepsbevolking aan de slag. Dat meldt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). De minister maakt zich sterk dat het de komende jaren nog gaat verbeteren, en wil de mensen die werken ook aan de slag houden: "Er zal meer flexibiliteit komen op maat van de werknemers." Het doel is om een werkgelegenheidsgraad van 80 procent te halen in 2030.

Krantenkoppen in België

Hoe goed is jouw West-Vlaams? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Ook YouTube heft beperkingen op Trumps account op

De gewezen Amerikaanse president Donald Trump kan zijn achterban opnieuw bereiken via YouTube. Het grootste onlinevideoplatform ter wereld, dat eigendom is van Google, heeft de beperkingen op Trumps account opgeheven. Eerder deblokkeerden ook Twitter, Facebook en Instagram zijn account.

Lees meer »

“Ik heb 53 jaar keihard gewerkt en mijn vrouw 49 jaar. Hiermee moeten we het dus stellen”: Nicole en Dirk krijgen samen maar 935 euro pensioen

Nicole Declerck en Dirk Verbauwhede (beiden 67) uit Oosterzele werkten respectievelijk 49 en 53 jaar. Door een administratieve dwaling, een kwarteeuw geleden al, krijgen de zelfstandigen samen amper 935 euro per maand wettelijk pensioen. “Dat is natuurlijk wraakroepend, als je weet dat je een veel hoger pensioen kunt krijgen door veel, veel minder jaren te werken”, aldus onze werkexpert Stijn Baert.

Lees meer »

Wout van Aert, klaar voor wat ‘zijn’ voorjaar moet worden: “Dat ik weet-ik-wat-allemaal moet winnen? Ik vind dat ik nérgens iets moet bewijzen”

Gedaan met inrijden, gedaan met opbouwen, gedaan met groeien in koers. Vanaf nu is het menens. In Milaan-Sanremo (live op VTM) moet het erop zijn voor Wout van Aert (28). Maar wordt het incasseren of uitdelen? “Ik ben minder dan vorig jaar”, zegt hij. Maar ook: “Ik was met twijfels gestart aan de Tirreno, maar dat gevoel is nu weg.”

Lees meer »

Plots geen stroom meer door fout doorgegeven EAN-code: “Wie gaat betalen voor de pizza’s die ik heb moeten weggooien?”

Een gezin uit Herenthout heeft deze week een tijdje zonder elektriciteit gezeten omdat door een vergissing hun leveringscontract voor energie door een derde partij uit Merksem was stopgezet. “Omdat ik onder meer producten uit een koeling heb moeten weggooien, lijkt schadevergoeding op zijn plaats”, zegt de benadeelde Bart Lodewijckx, die een pizzakraam uitbaat. Of die er komt en wie

Lees meer »