Nieuwsfeed

“Nooit eerder zoveel mensen aan het werk in ons land”: werkgelegenheidsgraad gestegen tot 72,3 procent

De Belgische werkgelegenheidsgraad is in het vierde kwartaal van 2022 gestegen tot 72,3 procent. Dat berekende het federale statistiekbureau Statbel, meldt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Volgens hem is de doelstelling van de regering om een werkgelegenheidsgraad van 80 procent te bereiken in 2030 “binnen handbereik”.

Krantenkoppen in België

Europees verbod op verbrandingsmotoren dreigt vast te lopen op “e-fuels”: wat zijn die synthetische brandstoffen precies?

Vandaag zitten autoproducerende EU-lidstaten zoals Duitsland en Italië samen in Straatsburg. Ze willen voorkomen dat er vanaf 2035 geen wagens meer verkocht mogen worden die op synthetische brandstoffen rijden, zogenoemde e-fuels. Nu dreigt dat wel het geval te zijn door het Europese verbod op verbrandingsmotoren. Maar wat zijn die synthetische brandstoffen precies, en zijn ze echt zo klimaatvriendelijk als hun

Lees meer »

‘Marvel’-acteur Jonathan Majors gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie

Jonathan Majors (33) is zaterdagavond in New York gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie. De Amerikaanse acteur, vooral bekend van ‘Creed III’ en verschillende ‘Marvel’-films, zou betrokken zijn bij een huiselijke ruzie. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond. Marjors ontkent echter dat hij iets verkeerd heeft gedaan. “We kijken ernaar uit om zijn naam te zuiveren”, aldus zijn woordvoerder.

Lees meer »

Nederlandse stemmen over de opmars van Bjorn Meijer, dé revelatie op de Brugse linkerflank: “Bij Oranje spreken ze over hem”

De evolutie van Bjorn Meijer (19) is opmerkelijk. De Nederlander gaat met reuzensprongen vooruit – plafond onbekend. “Nochtans werd hij niet gezien als de grote parel, hoor.” De progressie van de linkerflankspeler van Club Brugge door de ogen van een aantal bevoorrechte getuigen: “Bjorn was als een spons. Elke dag opnieuw leerde hij iets bij.” Van Groningen over Club tot,

Lees meer »

“Hij heeft schrik om slaag te krijgen van medegevangene in celwagen”: landbouwer (44) die beide dochtertjes verstikte, verschijnt niet op proces

Chris Vanhaverbeke, de Waardamse landbouwer die in de cel zit voor de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5), kwam maandagochtend niet opdagen in de Brugse strafrechtbank. “Uit schrik om klop te krijgen in de celwagen”, stelt zijn advocaat. “Hij voelt zich ook depressief.” De strafzaak, waarin Vanhaverbeke zich moet verantwoorden voor slagen en verkrachting ten aanzien van

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen heeft zin in straffe inhaalrace: “Maar het is hier wel meer tricky dan in Spa”

De aanloop verliep door maagklachten al niet vlekkeloos en ook in de kwalificaties ging het mis voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander moest afrekenen met motorproblemen en start om 18u pas vanaf de vijftiende plek. Ploegmakker Sergio Pérez pakte de pole. Kan Verstappen dit rechttrekken op het uitdagende stratencircuit? Volg de aanloop en race zelf hieronder LIVE!

Lees meer »

Juridische experts zijn unaniem in advies aan de Kamer: pensioenextra’s De Croo en Bracke zijn onwettig

De pensioenbonussen die voormalige Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open VLD) krijgen zijn onwettig. Dat staat te lezen in de twee adviezen die Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) ingewonnen had bij afzonderlijke advocatenkantoren. De vraag is nu of dat geld teruggevorderd kan worden of niet. Daar buigt het uitgebreid bureau van de Kamer zich straks over.

Lees meer »

LIVE. Jan Vertonghen: “Zonde dat mijn selectie een thema is. Want ze gaan me als Duivel moeten buiten ‘sjotten’” – Degryse en De Bilde bespreken keuze Tedesco

Om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het gebeuren.

Lees meer »