Nieuwsfeed

Noord-Korea houdt nieuwe test met ballistische raket

Noord-Korea heeft zondag weer een ballistische raket afgevuurd. Pyongyang lanceerde de raket richting de Japanse Zee.

Krantenkoppen in België

Federale regering verbiedt – tijdelijk – TikTok op professionele toestellen van ministers en ambtenaren

Na een verbod voor Vlaamse ambtenaren wordt op federaal niveau TikTok voor zes maanden in de ban geslagen. Ministers, kabinetsmedewerkers en federale ambtenaren mogen de app niet meer op professionele apparaten hebben staan. Dat bevestigt Bram Delen, de woordvoerder van premier Alexander De Croo, aan de redactie van HLN. Ook de Waalse regering bekijkt zo’n verbod, nadat verschillende landen en

Lees meer »

Herman De Croo schenkt extra pensioen aan Stichting Tegen Kanker

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (85) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Het gaat om een bedrag van ongeveer 125.000 euro. De Croo doet dat niet om zijn geweten te zuiveren, zegt hij zelf, maar om aan te tonen dat het hem nooit om het geld te doen is

Lees meer »

LIVE STRADE BIANCHE. Lotte Kopecky: “Verwacht vooral een strijd met het Movistar van Van Vleuten” – Van der Poel grote favoriet bij de mannen

Vandaag is de eerste zaterdag van maart, tijd voor de Strade Bianche! Titelverdediger Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn niet van de partij, maar met Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock verschijnt wel veel ander schoon volk aan de start. En volgt Lotte Kopecky zichzelf op bij de vrouwen? Volg de Italiaanse klassieker bij de mannen

Lees meer »

Energieverbinding tussen België en Denemarken loopt 3 jaar vertraging op

De verbinding tussen de Belgische en Deense energie-eilanden zal vertraging oplopen. Voorspellingen van de Deense autoriteiten geven aan dat die verbinding in 2033 zal afgerond zijn in plaats van in 2030. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) plant niettemin een onderhoud met haar Deense collega om die termijn in te korten, zo bleek vandaag uit haar antwoord op

Lees meer »