Nieuwsfeed

Onze F1-watcher zag hoe Pérez bij de pinken was bij boerenbedrog en donderwolk op gezicht Verstappen

Opnieuw Red Bull aan de winst. Niet meteen de spankracht die de neutrale toeschouwer wil. Maar, balsem op de wonde: de volgorde waarin ze finishten, die onklopbare machines, creëerde wel een nieuwe dynamiek. Sergio Pérez ruikt zijn kans. Het kan niet anders of dat zorgt voor spanning. En conflict. En of we al uitkijken naar Melbourne, volgende afspraak.

Krantenkoppen in België

Braziliaanse president Lula spreekt met Zelenski over bemiddeling oorlog

Tijdens een videogesprek met zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski heeft de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva opnieuw zijn idee gepromoot voor een internationaal bemiddelingsinitiatief om de oorlog in Oekraïne te beslechten. “Ik benadrukte de wens van Brazilië om met andere landen te praten en deel te nemen aan elk initiatief voor vrede en dialoog”, zo schreef Lula donderdag

Lees meer »

Je erfenis betalen met kunstwerken? Dat kan

Afgelopen week keurde het Vlaams Parlement een nieuw decreet goed dat de betaling van successierechten (of erfbelasting ) met kunstwerken makkelijker moet maken. Jawel, je leest het goed: onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om die successierechten met kunstwerken te betalen. Onze fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe dat zit.

Lees meer »

Miljoenenfraudeur die schietpartij in scène zette: Amerikaanse advocaat Alex Murdaugh (54) schuldig aan moord op eigen vrouw en zoon

De beruchte Amerikaanse ex-advocaat Alex Murdaugh is na een wekenlang proces schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en zoon. De 54-jarige Murdaugh schoot zijn echtgenote Maggie (52) en zijn zoon Paul (22) op 7 juni 2021 dood met een jachtgeweer. De voormalige topjurist riskeert nu een celstraf van 30 jaar tot levenslang. Murdaugh, die ook wordt beschuldigd van

Lees meer »

Binnenkort ook nieuwsbrieven via WhatsApp

Uit de code van een betaversie blijkt dat WhatsApp werkt aan een functie voor nieuwsbrieven, dat meldt de onafhankelijke Apple-nieuwssite iCulture. Met de nieuwe functie is het voor accounts en personen mogelijk om een nieuwsbrief te sturen naar heel veel personen tegelijkertijd.

Lees meer »

Amerikaanse wet in de maak die TikTok kan verbannen

Twee Amerikaanse senatoren komen dinsdag met een wetsvoorstel dat de president de macht moet geven technologie uit het buitenland als dreiging te betitelen en te verbieden. De wet zou president Joe Biden onder meer in staat stellen het populaire platform TikTok te verbannen.

Lees meer »

Met de waarheid over Afghanistan hoopten de Republikeinen vooral Biden te treffen, maar dat was buiten de getuigen gerekend

De terugtrekking uit Afghanistan is tot nu de donkerste periode uit het presidentschap van president Biden. Een commissie in het Huis van Afgevaardigden is gestart met hoorzittingen om de chaotische en dodelijke dagen te reconstrueren. De waarheid achterhalen én Biden treffen, dat is de bedoeling. Deze hoorzittingen vormen lang niet het enige onderzoek om de president onderuit te halen. Al

Lees meer »

De vijf boeken van de week: autobiografie van Sam Bettens, columns van Mark Elchardus en boekje voor jonge ouders van Binu Singh  

Rockster Sam Bettens ruilt zijn gitaar in voor de pen en debuteert met een autobiografie. Volgens socioloog Mark Elchardus boeten we door onze drang naar meer veiligheid steeds meer in op onze vrijheid. De nieuwe roman van de Palestijnse Adania Shibli, één van de auteurs tijdens het literaire festival Passa Porta, kan nu ook in het Nederlands gelezen worden. Maxim

Lees meer »