Nieuwsfeed

Opruimactie langs de Maas in Herbricht: “Dit jaar vinden we vooral kleine dingen, zoals plastic zakjes en maandverband”

Het hele weekend hebben vrijwilligers zwerfvuil geruimd langs de Maas. Dat gebeurde – naar jaarlijkse gewoonte – zowel langs de Belgische als de Nederlandse kant. In Herbricht bij Lanaken hebben ze dit jaar vooral kleinere spullen gevonden.

Krantenkoppen in België

KIJK. Sarah Puttemans toont verborgen zangtalent op TikTok en haar volgers zijn fan: “Zo getalenteerd”

“Geen idee waarom ik dit plaats”, schrijft Sarah Puttemans (23) bij een TikTok-post. In de video laat Sarah een verborgen talent zien. De Vlaamse influencer zingt ‘L-o-v-e’ van Frank Sinatra. Het lijkt alsof ze de video op sociale media heeft geplaatst met wat aarzeling, maar haar fans zijn alvast helemaal weg van haar stem. “Jij bent zo getalenteerd”, schrijft iemand

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE: “Sammy Mahdi wíl het probleem zijn. Zo hoopt hij zijn partij te reanimeren”

Kunnen we het eindelijk over het stikstofakkoord hebben? Nee, toch niet. Er is nog altijd geen akkoord. Spektakel was er nochtans genoeg: Vlaams minister-president Jan Jambon trok met zijn halve regering naar Antwerpen om er samen te zitten met de voorzitters van de meerderheidspartijen. Niet dat dat iets opgelost heeft. Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe: “Zuhal Demir (N-VA) doopte de CD&V-voorzitter

Lees meer »

Gouverneur Florida trekt speciaal statuut Disney in omdat bedrijf “te woke” is

Gouverneur Ron DeSantis van Florida heeft maandag een wet ondertekend om het speciaal statuut van Disney in zijn staat in te trekken, in de nieuwste episode van zijn offensief tegen de vermeende “woke”-cultuur. “Vandaag komt er eindelijk een einde aan het zakenkoninkrijk”, zei de gouverneur op een persconferentie. Hij beschuldigde het mediaconglomeraat er ook van kinderen te indoctrineren over LGBTQIA+-kwesties.

Lees meer »

Zo wapenen supermarkten zich tegen diefstal aan zelfscankassa: “Iets ‘vergeten’ inscannen heeft gevolgen”

Winkeldieven zijn mee met hun tijd: steeds minder verstoppen ze een fles wijn onder hun jas, steeds vaker ‘vergeten’ ze die af te rekenen aan de zelfscankassa’s. Supermarkten zijn er zich van bewust en hebben verschillende technieken om dieven te betrappen. Eén keten heeft de voorbije maanden de controles aan de zelfscankassa’s zelfs “stevig omhooggetrokken”.

Lees meer »