Nieuwsfeed

Opvallende oproep richting Vlaams Belang en N-VA om samen te werken in 2024: “Vergeet wat u verdeelt en werk samen aan de splitsing van dit land”

“Tom en Bart, maak eerst een afspraak met elkaar en dan een afspraak met de geschiedenis.” Dat zei Bart Fierens, de nieuwe voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), zondag op het Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpen. N-VA-voorzitter Bart De Wever was niet aanwezig in de Lotto Arena, maar Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wel en die steunde de boodschap volledig: “Wij zijn, ondanks de verschillen, altijd bereid tot samenwerking”.

Krantenkoppen in België

17-jarige oppas dwingt baby (1) joint te roken

Een 17-jarige oppas is in de Verenigde Staten gearresteerd nadat ze een eenjarige baby, waarop ze aan het babysitten was, een joint liet roken. Ze had zichzelf gefilmd toen ze de cannabisjoint aanstak en in de mond van het meisje had gestopt. De tiener riskeert een celstraf van vijf jaar en een boete van 5.000 euro.

Lees meer »

Nederlands-Limburg wil betrokken worden bij gesprekken over IJzeren Rijn tussen België en Duitsland

De Nederlandse provincie Limburg wil meepraten over een nieuwe spoorverbinding voor goederenvervoer tussen België en Duitsland. België is vragende partij voor de heropening van de IJzeren Rijn, maar Nederlands-Limburg zet de hakken in het zand. De provincie vreest alleen maar last te hebben van die spoorweg en heeft daarom donderdag een bezorgde brief geschreven aan het ministerie van Infrastructuur in

Lees meer »

“Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”: Paul Magnette (PS) haalt fel uit naar vandalisten in zijn thuisstad Charleroi

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi en PS-voorzitter, reageert woedend op de vandalisten die in zijn stad het hoofd van het standbeeld van stripfiguur Guust Flater, ofwel Gaston Lagaffe, hebben gestolen. “Het is echt hopeloos. Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”, aldus Magnette. Hij wil de “herrieschoppers” zo snel mogelijk vinden en “zo zwaar mogelijk straffen”.

Lees meer »

Honderden nieuwe gevallen van vergiftiging in Iraanse meisjesscholen

Op meisjesscholen in Iran zijn honderden nieuwe gevallen van vergiftiging gemeld. Alleen in de stad Ardabil in het noorden van het land zijn meer dan 400 meisjes op elf scholen getroffen, zo berichtte de Iraanse krant Shargh donderdag. Zowat 100 meisjes liggen voor verzorging in het ziekenhuis. Van enkele meisjes is de gezondheidstoestand kritiek.

Lees meer »

Na overlijden oudere man aan overdosis: wanneer worden vitamines giftig? “In supplementen vitamine D zit soms tot 6 keer de aanbevolen hoeveelheid”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »

Veertig geografen willen uren aardrijkskunde behouden

Veertig geografen hebben in een open brief, gericht aan de twee grootste onderwijskoepels van Vlaanderen, aandacht voor het vak aardrijkskunde in het secundair onderwijs gevraagd. In de brief, waarover De Morgen maandag bericht, tonen ze hun bezorgdheid over het wegvallen van een aantal lesuren aardrijkskunde.

Lees meer »

Pro-Oekraïense groep wordt genoemd als uitvoerder van aanslag op Nord Stream-gaspijpleidingen: wat weten we nu zeker en wat niet?

Wie saboteerde de Nord Stream-gaspijplijnen? Amerikaanse inlichtingendiensten en Duitse media wijzen naar een pro-Oekraïense actiegroep, volgens de Amerikaanse journalist Seymour Hersh waren het dan weer de Amerikanen zelf. Terwijl data-onderzoek steeds meer gaten boort in het verhaal van Hersh, blijft de aanslag op de gaspijpleiding in de Baltische zee grotendeels gehuld in mysterie. Wat weten we intussen? En welke beweringen

Lees meer »

ASSISEN. Incidenten overschaduwen proces. Getuigen lopen de zaal uit, er wordt geroepen en getierd: “Ge zijt een varken”

Het proces over de moord op de Maasmechelse rapper Massimo De Luca evolueert steeds meer naar een karikatuur. Er wordt geroepen en getierd in de zaal. Geapplaudisseerd ook. Beschuldigde wordt aangesproken met “varken” en “stuk stront”. Getuigen beslissen zélf op welke vragen ze willen antwoorden en op welke niet. Sommigen bepalen zelfs op eigen houtje wanneer hun getuigenis erop zit.

Lees meer »

Varkensasiel Forrest & Friends trekt aan de alarmbel en kondigt opnamestop aan: “Tegen dit tempo moeten er nog dubbel zoveel asielen bijkomen.”

“Het water staat ons aan de lippen.” Dat zegt varkensasiel en landbouwdieropvang Forrest & Friends vzw. Niet alleen bij hen, maar ook bij andere dierenasielen is de instroom stilaan onhoudbaar door impulsaankopen tijdens de pandemie en de financiële malaise. “Met pijn in het hart moeten we dan ook een tijdelijke opnamestop aankondigen.”

Lees meer »