Nieuwsfeed

Ouders en broer Sanda Dia krijgen het woord op allerlaatste procesdag tegen 18 Reuzegommers: wat gebeurt er daarna?

Morgen- op de allerlaatste procesdag over de dood van Sanda Dia (20) – is het éindelijk aan hen. Dan kunnen de ouders en broer van Sanda Dia zeggen wat ze willen. Eigenlijk zouden ze al eerder aan bod komen. Maar de nabestaanden kozen er zelf voor om eerst te luisteren naar wat de Reuzegommers te zeggen hadden. De hamvraag is evenwel of het hof van beroep in Antwerpen ook tot een uitspraak over de grond van de zaak zal komen.

Krantenkoppen in België

Verklapt de hunk van ‘#LikeMe’ door verdacht gedrag dat er een film komt? “Ik zou er niet te snel vanuit gaan dat we stoppen”

Het vierde seizoen van ‘#LikeMe’ telt nog 3 afleveringen en dan valt het doek definitief over de populaire Ketnet-reeks. Het rouwproces van de hevige fans begint dus stilaan op gang te komen. Of is dat toch nog niet nodig? Sowieso vullen onder meer Camille Dhont, Pommelien Thijs en Maksim Stojanac begin april nog 4 Sportpaleizen met hun Vlaamse covers, maar

Lees meer »

Familie en vrienden komen samen voor Sourour, die overleed in Brusselse cel: “We willen duidelijkheid en gerechtheid”

Enkele honderden mensen zijn zaterdagnamiddag bijeengekomen op het Brusselse Poelaertplein om duidelijkheid en gerechtigheid te vragen over de dood van Sourour Abouda. Die 46-jarige Brusselse vrouw kwam op 12 januari om het leven in een cel van de Brusselse politie. Volgens het Brusselse parket zou het om een zelfdoding gaan, maar aan die versie hechten de manifestanten geen geloof: “We

Lees meer »

“Ze heeft mijn leven kapotgemaakt”: Britse (22) takelt zichzelf toe met hamer om mannen te kunnen beschuldigen van verkrachting

Een Britse vrouw is veroordeeld tot 8,5 jaar cel omdat ze wilde doen geloven dat ze het slachtoffer geworden was van meedogenloze pooiers. Om haar verhaal kracht bij te zetten, had Eleanor Williams (22) zichzelf onder meer toegetakeld met een hamer. De mannen die ze viseerde, komen gebroken uit deze zaak. Drie onder hen zouden zelfs een zelfmoordpoging ondernomen hebben.

Lees meer »

Twee extra Orpea-rusthuizen onder verhoogd toezicht, waaronder Prinsenhof in Brugge

De Zorginspectie heeft de voorbije weken een extra inspectieronde gedaan bij de 23 woonzorgcentra van de Franse rusthuisketen Orpea in Vlaanderen. Die keten ligt al langer onder vuur na berichten over wantoestanden. Vijf Orpea-voorzieningen stonden al onder verhoogd toezicht. Daar komen er nu volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits normaal gezien twee bij, waaronder Prinsenhof in Brugge. Dat heeft

Lees meer »

Amper enkele dagen na het annuleren van z’n wereldtournee zingt Justin Bieber plots op Amerikaans festival

Justin Bieber (29) heeft zaterdagavond zijn opwachting gemaakt op het Rolling Loud Festival in Californië. De zanger dook op tijdens de set van rapper Don Toliver, zo is op beelden te zien. De twee brachten hun nieuwe nummer ‘Private Landing’. Het gastoptreden is verrassend, want enkele dagen geleden kondigde de popster nog aan dat hij z’n wereldtournee annuleert. Ook z’n

Lees meer »

Zeldzame beelden: sneeuwluipaard vangt prooi na jacht op steile berg

Een sneeuwluipaard in het wild spotten, dat is zeer zeldzaam. Maar een oplettende toeschouwer kon het bijzondere dier filmen, tijdens de jacht op een steile berg in het noorden van India. Het roofdier rende aan een enorme snelheid de berg af terwijl hij op een steppeschaap jaagde. De prooi maakte geen schijn van kans meer nadat het aan de voet

Lees meer »

Plots geen stroom meer door fout doorgegeven EAN-code: “Wie gaat betalen voor de pizza’s die ik heb moeten weggooien?”

Een gezin uit Herenthout heeft deze week een tijdje zonder elektriciteit gezeten omdat door een vergissing hun leveringscontract voor energie door een derde partij uit Merksem was stopgezet. “Omdat ik onder meer producten uit een koeling heb moeten weggooien, lijkt schadevergoeding op zijn plaats”, zegt de benadeelde Bart Lodewijckx, die een pizzakraam uitbaat. Of die er komt en wie

Lees meer »