Nieuwsfeed

Poetin bezocht Oekraïense havenstad Marioepol volgens Kremlin

08:07 Russisch president Vladimir Poetin heeft de verwoeste Oekraïense stad Marioepol bezocht. Dat maakte het Kremlin zondag bekend.

Krantenkoppen in België

“1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influencers hen van dat eeuwige dieet afhielpen

Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven

Lees meer »

Zuid-Korea haalt banden aan met Japan, maar “vernederend” compromis over dwangarbeiders en seksslavinnen doet gemoederen oplopen

Bijna 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog zullen Zuid-Koreanen die destijds door de Japanse bezetter gedwongen aan het werk werden gezet eindelijk compensatie krijgen. Maar… die krijgen ze van Zuid-Korea zelf, niet van Japan. Met het plan hoopt de Zuid-Koreaanse regering de banden met Japan aan te halen, nu beide landen worden uitgedaagd door China en Noord-Korea. Maar critici vinden

Lees meer »

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo stort extra vergoeding die hij kreeg bovenop pensioen – ruim 210.000 euro – terug aan de Kamer

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open VLD) doet volledig afstand van de 210.819,65 euro die hij als voormalig Kamervoorzitter extra heeft gekregen bovenop zijn pensioen. Dat heeft hij in een brief laten weten aan de huidige Kamervoorzitter Eliane Tillieux. "De Kamer van Volksvertegenwoordigers is het hart van onze democratie en moet boven elke verdenking staan."

Lees meer »

Poetin nog steeds populair bij Russen, maar cruciaal moment komt eraan: “Hij zal resultaat moeten boeken”

Een jaar na de invasie van Oekraïne blijft de Russische steun voor de oorlog onverminderd hoog. Ondanks de tegenslagen en de gedeeltelijke mobilisatie lijkt president Vladimir Poetin nog stevig op zijn troon te zitten. Dat blijkt uit de vele volkspeilingen die Ruslandexpert Joris Van Bladel onderzocht. Toch oogt ook voor Poetin de toekomst troebel. “Het volk kan een cruciale factor

Lees meer »

Primeur in Europa: skelet T. Rex onder de hamer bij Zwitsers veilinghuis

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex geveild, dat heeft het Zwitserse veilinghuis Koller bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling vindt plaats op 18 april.

Lees meer »

Spannende dag in Frankrijk: parlement stemt over gecontesteerde pensioenhervorming

Frankrijk staat voor een beslissende dag. Vandaag stemmen de beide kamers van het parlement, de Senaat en de Assemblée Nationale, over de geplande pensioenhervorming van de regering van president Emmanuel Macron. De Senaat heeft het voorstel vanmorgen goedgekeurd, maar echt spannend wordt het deze namiddag in de Assemblée Nationale, waar de regering geen meerderheid heeft. Of drukt de regering haar

Lees meer »