Nieuwsfeed

Politie vindt vermiste man (80) in Meerle dankzij drone met warmtecamera

De politie Noorderkempen heeft met de hulp van een drone met warmtecamera een vermiste man teruggevonden in Meerle. Hij werd na een 6-tal uur onderkoeld aangetroffen in moerassig gebied.

Krantenkoppen in België

“Had hij record nú al verbroken, zou z’n leven maar saai worden”: Guardiola reageert met kwinkslag op vijf (!) goals van Haaland, die City naar CL-kwartfinale knalt

De matchbal graaide hij razendsnel mee. Erling Haaland knalde Manchester City eigenhandig naar de kwartfinales van de Champions League met vijf (!) doelpunten. Kevin De Bruyne plaatste in het slot het orgelpunt op de 7-0-zege. Erling zelf had z’n coach aan de rust verteld dat hij een dubbele hattrick – eentje voor en eentje na rust – wel zag zitten.

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Mogelijke kroongetuige zegt nu dat Musawi (24) die avond mes bijhad: “Hij stak het snel weg achter z’n been”

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de mogelijke kroongetuige in de zaak van de dubbele kotmoord is vrijdagavond dan toch opnieuw komen getuigen. O.O. (39) zag Youlia Soboleva (19) enkele uren voor haar dood buitenkomen uit de studio van Mohammad Musawi (24). En hoewel O. dat eerder niét in het Brugse assisenhof verklaarde, beweerde hij nu dat

Lees meer »

Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwangerschap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen wordt steeds kleiner

Vrouwen verdienen in ons land gemiddeld 5 procent minder per uur dan mannen. Tien jaar geleden was dat nog 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag. Jonge vrouwen verdienen zelfs net iets meer dan mannen, terwijl vrouwen tussen 55 en 64 jaar dan weer 8,5 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

Lees meer »

Hypocriet of net slim? Prins Harry claimt de spotlights tijdens rechtszaak: “Duidelijke boodschap aan de pers, maar ook aan zijn vader”

Prins Harry (38) verstopt zich niet meer voor de camera’s. De hertog van Sussex kwam maandag onaangekondigd opdagen op de hoorzitting van zijn proces tegen Associated Newspapers. Lachend en wuivend naar de aanwezige pers stapte hij naar binnen. Dezelfde pers die hij met enkele rechtszaken de oorlog verklaarde. Pure hypocrisie, vinden veel Britten, maar onze royalty-expert Wim Dehandschutter ziet eerder

Lees meer »

Britse regering gaat bezit van lachgas verbieden

De Britse regering gaat het bezit van lachgas verbieden, schrijft omroep ‘BBC’. Ook wordt de detailhandel scherper gecontroleerd. Volgens de ‘BBC’ is lachgas een van de meest gebruikte drugs door Engelse jongeren in de leeftijd van 16 tot 24-jaar. Het was al illegaal om lachgas te produceren of te leveren als drug, maar het in bezit hebben ervan was dat

Lees meer »

Beveiliging van Peter R. de Vries was niet aangepast, blijkt uit rapport

De beveiliging van de vermoorde Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries was niet aangepast, hoewel daar wel aanleiding toe was. De politie en het Openbaar Ministerie in Nederland hebben ook veel signalen gemist voorafgaand aan de moorden op advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B., die eveneens betrokken waren bij het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat concludeert de

Lees meer »