Nieuwsfeed

Prijzenslag in de supermarkten: Lidl en Aldi grootste stijgers, Albert Heijn zet Colruyt onder druk. Hier zijn uw aankopen het goedkoopst

Colruyt is nog steeds de goedkoopste supermarkt in ons land. Maar het Nederlandse Albert Heijn zet de Belgische marktleider steeds meer onder druk. Dat blijkt uit een analyse van de supermarktprijzen in België. Opvallend: de verschillen waarmee de supermarktketens hun prijzen optrekken zijn groot.

Krantenkoppen in België

Stad Gent stelt tijdelijk TikTok-verbod in op werktoestellen

Gent verbiedt het personeel om nog langer gebruik te maken van de Chinese app TikTok op werktoestellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. Het verbod geldt voor een half jaar en is van toepassing op de smartphones, pc’s en laptops die stadspersoneel gebruiken. Gent volgt een federale aanbeveling.

Lees meer »

Investeren in vastgoed: kies je best een appartement of huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

Zo’n 20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan

Lees meer »

‘Havanasyndroom’ niet veroorzaakt door buitenlandse vijand, zeggen inlichtingendiensten VS

Uit onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten blijkt dat het ‘Havanasyndroom’, een aandoening waardoor Amerikaanse diplomaten en medewerkers van de inlichtingendiensten wereldwijd werden getroffen, hoogstwaarschijnlijk niet werd veroorzaakt door acties van een buitenlandse tegenstander. Dat schrijft de krant Washington Post woensdag, op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Twee Amerikaanse banken overkop: hoe diep kan deze crash onze beurs meesleuren? En hoe reageer je best als belegger?

In amper twee dagen tijd zag de Brusselse beurs haar winst van dit jaar verdampen. Reden daarvoor? Het bankroet van twee nichebanken: Silicon Valley Bank en Signature Bank. Doet denken aan de bankencrisis uit 2008. Wat is er aan de hand? Hoe diep kunnen de Californische banken onze beurs meesleuren? En hoe reageer je best als belegger? Philippe Gijsels, hoofdstrateeg

Lees meer »