Nieuwsfeed

Rudi Vranckx blikt terug op 20 jaar oorlog in Irak: “Ik mocht het toen geen invasie noemen”

Het is twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen op zoek naar massavernietigingswapens. Toenmalig VS-president George W. Bush sprak over "een militaire operatie om Irak te ontwapenen, de Irakezen beschermen en de wereld te verbeteren". Die massavernietigingswapens zijn nooit gevonden. Maar de gevolgen van de beruchte oorlog zijn vandaag nog steeds voelbaar. VRT NWS-expert Rudi Vranckx blikt terug in vijf vragen en vijf antwoorden.

Krantenkoppen in België

Australische vrouw vindt lange giftige slang tussen de lakens

Een opmerkelijke gast in het bed van een Australische vrouw maandagavond: een Australische bruine slang had zich tussen de lakens van haar bed verstopt. Het reptiel, dat meer dan 180 centimeter lang was, is een van de giftigste slangen ter wereld. De beelden van het dier deden de ronde op sociale media nadat de professionele slangenvanger Zachary Richards ze postte

Lees meer »

“Sta op Hitler, er zijn mensen die verbrand moeten worden”: vier Franse journalisten geschorst na aantijgingen van antisemitisme

De internationale nieuwszender ‘France 24′ heeft vier journalisten van haar Arabische redactie geschorst na beschuldigingen van antisemitische berichten op hun sociale media. “Sta op Hitler, er zijn mensen die moeten worden verbrand”, was een van de vele berichten met een anti-Israëlische toon. De zender heeft daarnaast ook een intern onderzoek opgestart.

Lees meer »

Ludwina (69) heeft een handicap en wacht al 6 jaar op haar zorgbudget: “Mijn leven staat al zo lang op pauze dat ik soms twijfel of ik nog wel verder wil”

Ludwina weet wat het is om geduld te hebben. Net als duizenden andere Vlamingen met een beperking staat ze in de rij voor een zorgbudget en uit nieuwe cijfers blijkt dat die rij steeds trager opschuift. “Ik wacht al zes jaar”, zucht ze. “En ik heb geen idee wanneer het mijn beurt is.” Ludwina vertelt wat dat met haar doet,

Lees meer »

Hof van beroep in Antwerpen onbevoegd in zaak van coronascepticus Willem Engel tegen viroloog Marc Van Ranst

Het hof van beroep in Antwerpen heeft zich onbevoegd verklaard in het geding dat de Nederlandse coronascepticus Willem Engel had aangespannen tegen viroloog Marc Van Ranst. Die zou Engel in interviews en op Twitter een oplichter, virusontkenner en extremist hebben genoemd. Het hof oordeelde, net als de rechtbank in eerste aanleg, dat het gaat om vermeende drukpersmisdrijven en enkel een

Lees meer »

1 op de 4 noemt zichzelf verslaafd aan zijn smartphone: hoe geraak je er vanaf? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft tips

We zitten elke dag gemiddeld 3 uur en 8 minuten op onze smartphone. Eén op de vier Vlamingen noemt zichzelf zelfs verslaafd aan zijn smartphone. Dat blijkt uit de Digimeter, het jaarlijks onderzoek naar ons mediagebruik. Hoe komt het dat we zo verslaafd zijn aan onze telefoon? En hoe kunnen we het gebruik verminderen? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft in

Lees meer »

Voorgoed gedaan met te veel betalen voor energie? “Een sturend energiebeheerssysteem kan je stevige besparingen opleveren”

Sinds de crisis houden we onze energiekosten angstvallig in de gaten. Er komen nu ook meer systemen die je gas-, elektriciteit- en straks ook waterverbruik zo regelen dat het je zo weinig mogelijk kost. Erg interessant is maakjemeterslim.be, dat al die systemen – en hun prijs – vergelijkt. Initiatiefnemer Patrick Devos: “Als je zonnepanelen, een warmtepomp en/of een elektrische auto

Lees meer »